KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Sokağa çıkma yasakları devam edecek

12-19 Nisan tarihleri arasını kapsayan bir dizi kararlar alındı. 12-19 Nisan tarihleri arasında Pazartesi-Cumartesi arasında 22.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağının devamına, Pazar günleri ise tam sokağa çıkma yasağının devamına karar verildi

Başbakan Ersan Saner, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları açıklıyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan kararlar şu şekilde:

Sınıf Geçme Tüzüğü Bakanlar Kurulu’nda onaylandı, Covid-19 dönemindeki online uzaktan eğitim süreci ölçme ve değerlendirme kapsamına alındı.

12-19 Nisan tarihleri arasını kapsayan bir dizi kararlar alındı. 12-19 Nisan tarihleri arasında Pazartesi-Cumartesi arasında 22.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağının devamına, Pazar günleri ise tam sokağa çıkma yasağının devamına karar verildi.

Mevcut kararlara ek olarak, devlet ve özel okullarda 12. Sınıflar haricinde eğitimin online olarak devam etmesine karar verildi.

Berber, kuaför, güzellik salonları ve dövme salonları 07.00 – 20.00 arasında hizmet verecek. 7 günde bir testlerini yapacaklar.

Restoran, cafe, meyhanelerin kapalı alanları 3’te 1 şeklinde hizmet vermeye devam edecek. Nargile kesinlikle yasak olacak. 13 Nisan itibariyle 7 günde 1 antijen testlerini yenileyecekler.

Kahvehanelerin, lokallarin kapalı alanları 3’te 1 oranında hizmet vermeye devam edecek. Oyunların oynatılması ve nargile kesinlikle yasak.

Bet ofisler faaliyetlerini sürdürecek. Kapalı alanların 3’te 1’i kullanılabilecek. Yiyecek servisi yasak. Çalışanlar testlerini 7 günde 1 yenileyecekler.

Elektronik bileklik uygulamasının tanıtımı Pazartesi günü saat 09.30’da yapılacak. Elektronik bileklik uygulamasıyla ev karantinası uygulaması kriterleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek ve Sağlık Bakanlığı’nın uygun gördüğü kişiler ev karantinasına girebilecek.

Elektronik bileklik uygulaması hem yaşamımızı kolaylaştıracak hem de devletin karantina harcamalarında ciddi bir tasarruf sağlanacaktır.

Elektronik bileklik uygulamasının başlamasıyla birlikte 3 günlük charter seferlerle turizm hizmetlerinin başlaması da hedefleniyor.

Artan vaka sayıları nedeniyle, internet cafelerin açılma kararı bir süre daha erteleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu