GenelKıbrısManşetToplum

Sokaklarda hayvanlar göz göre göre katlediliyor, kimsenin sesi çıkmıyor!

Çayırova‘da bugün Pakla isimli köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü haberinin ülke çapında infial yaratmasının ardından daha önce benzer olayların meydana geldiği gerçeği unutulmuyor, hatırlanıyor

YASEMİN CANBAZ

Çayırova‘da bugün Pakla isimli köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü haberinin ülke çapında infial yaratmasının ardından daha önce benzer olayların meydana geldiği gerçeği unutulmuyor, hatırlanıyor.

Hayvanlara yönelik katliamlar karşısında yasaların yetersiz olması, bazı ‘insanların’ en basitinden çıkardığı seslere bile rahatsız olduğu sokak hayvanlarına yönelik işlediği ‘cinayetlere’ kapı aralıyor.

“KAMERA KAYITLARI VAR, YAPTIRIM UYGULANMADI”
Konu ile ilgili GIYNIK GAZETESİ’ne konuşan Altın Patiler Derneği Yeliz Cin, Kasım ayında Kumyalı’da zehirlenerek öldürülen canlarla ilgili yürütülen polis soruşturması kapsamında 68 yaşındaki A.Ç. isimli şahsın şüpheli olarak tespit edildiği. fakat henüz daha bir ceza veya yaptırımın uygulanmadığını belirtti.

Cin, olay yerinden alınan kamera kayıtlarından aracın modelinin ve plakasının belirlendiği yani her şeyin apacık ortada olmasına rağmen hiç bir yaptırım uygulanmamasına karşı sonuç alana kadar susmayacaklarını ifade etti.

Yalnızca sahipli canların değil sokakta yaşayan canlarında katledildiği ve bu canlar içinde bir yasa oluşturulması gerektiği aşikar.

SAHİPLİ, SAHİPSİZ 6 CAN KATLEDİLDİ
Cin’in yetkililerden aldığı bilgiye göre 3 köpekle ilgili yakın bir tarihte dava okunacak. Fakat katliamda sadece 3 sahipli can değil, 2 sahipsiz köpek ve 1 sahipsiz kedi de katledildi.

Bu noktada altını çizmek gerekecektir ki mevcut yasal düzenlemede sahipsiz canlara yönelik şiddet karşısında ceza yasası maalesef herhangi bir yaptırım öngörmemektedir.

KAMERA KAYITLARI KASTEN Mİ SİLİNDİ?
Alınan bir diğer bilgiye göre silindiği iddiası ile bazı kamera kayıtları emare olarak alınmamıştır.

Halbuki teknoloji çağında yaşadığımız bu yüzyılda görüntülerin kurtarıldığı bilinmektedir. İlgili karakoldan beklentimiz kamera kayıtlarını ivedilikle emare almasıdır. Kasten silindiği ortaya çıkması halinde ise delil karartmadan gerekli prosedürün uygulanması gerekmektedir.

Vahşeti sosyal medya hesabından paylaştı… - Bağımsız Gazetesi

“MUHAMMET ŞAĞBAN EN AĞIR CEZAYI ALMALI”
Aralık ayında Muhammet Şağban isimli şahsın bir kediyi vahşice katledip sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından yetkililer başta KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Veteriner Dairesini ve bu konu ile ilgili diğer tüm kişi ve kurumları göreve çağırarak, mevcut yasada en ağır cezalar ne ise verilmesi gerektiğini belirtmişti.

Cin bu konu ile ilgili de hayvan zulmü davalarında mahkeme sonuçlarının amacının, yalnızca failleri cezalandırmak değil, aynı zamanda gelecekteki zulüm eylemlerini önlemek ve masum hayvanları korumak için caydırıcı olmak zorunda olduğunu belirtti.

Cin: “Hem bu davada, hem de kurduğu kafes tuzağıyla yakaladığı kediyi vahşice katleden MUHAMMET ŞAĞBAN’in davasında en ağır cezaların verilmesini ümit ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA ÖRNEKLER VAR
Cin, dünyanın birçok yerinde hayvanlara yönelik suç işleyenlere ağır hürriyeti bağlayıcı cezalar verildiğini belirterek, ülkemizde de en kısa zamanda bu katliamlara karşı caydırıcı yasalar ve bağlayıcı cezalar konulması gerektiğini dile getirdi.

YUNANİSTAN’DA SOKAK KEDİSİNİ ÖLDÜREN KİŞİYE 8 YIL HAPİS VE PARA CEZASI

Daha geçtiğimiz gün sokak kedisini öldüren 33 yaşındaki adam, Yunanistan’da hayvanlara karşı işlenen suçlarda yaygın bir uygulama olan cezanın ertelenmesi olmaksızın 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezasına ek olarak 20 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Türkiye’de de Malatya’da bulunan bir ekmek fırınında yaşanan olayda 18 yaşındaki bir kişi, sokakta yaşayan kediyi canlı canlı fırında yaktı. Yaşanan vahşetin ardından B.B.,3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu