KıbrısManşetToplum

Sol Gençlik: “Bakanlık burs tüzüğü ile çelişiyor!”

Sol Gençlik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaz ayları burslarının yatırılması konusunda burs politikasının burs tüzüğü ile çeliştiğini tespit ederek bugün bakanlığa bilgi edinme dilekçesi vererek, bilgi talep etmiştir

 

Sol Gençlik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaz ayları burslarının yatırılması konusunda burs politikasının burs tüzüğü ile çeliştiğini tespit ederek bugün bakanlığa bilgi edinme dilekçesi vererek, bilgi talep etmiştir.

Sol Gençlik tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Milli Eğitim Bakanlığı Burs Tüzüğüne göre öğrencilere yaz ayları olarak adlandırılan Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında bahar ve güz dönemi aylarında verilen burs miktarının %50’si kadar burs vermektedir.

Burs tüzüğüne göre yaz burslarının ödenmesinde, öğrencinin bahar dönemi veya yıl sonu başarı ortalaması veya genel başarı ortalaması dikkate alınmaktadır. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde de basında çıkan Temmuz ve Ağustos ayı ödemelerinin yalnızca bahar döneminde burs alıp bu dönemin devamında gelen güz döneminde de burs almaya devam edecek olan öğrencilere yapıldığı gözlemlenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığının burs politikası bu noktada burs tüzüğü ile çelişmektedir.

Bu bağlamda Sol Gençlik adına Sol Gençlik Komitesi Eğitim Sekreteri Lema Gözay Milli Eğitim Bakanlığına bugün ( 7 Aralık 2022) bilgi edinme dilekçesi vererek, bilgi talep etmiştir.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu