KıbrısManşetToplum

Sol Gençlik, ‘Çocuk Hakları Bildirgesi’ kabulü tarihine ilişkin açıklamada bulundu

Sol Gençlik, 20 Kasım 1989 tarihli ‘Çocuk Hakları Bildirgesi’ kabulü tarihine ilişkin açıklamada bulunurken, “Bu zor zamanlar uluslararası insan haklarının eşit uygulanamadığını net bir şekilde ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Hakları olduğunu unuttuğunuz geleceklerini ve hayallerini sömürgecilere sattığınız çocukların yüzleşmekte olduğu gerçeklik; “Göç”.

Çocuk Hakları Bildirgesi’nin BM Genel Kurulu tarafından kabul gördüğü bu tarihte konuşmak zorunda olduğumuz şeyler fazlasıyla endişe verici. Afganistan’daki çocukların bir terör rejimine teslim edildiği, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da yaşayan Filistinli çocukların soykırıma uğradığı ve Akdeniz’in mülteci çocukları sınayan bir sınav haline gelmesine sessiz kalamayız. Bu zor zamanlar uluslararası insan haklarının eşit uygulanamadığını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Eğitim hakkının, yiyecek güvencesinin ve şiddete karşı korunmanın bile sağlanamadığı, uluslararası kurumların yetersiz olduğu bu düzensizlik sona ermelidir.

Emperyalist düzene satılan yarınlarımızın hesabı sorulmalıdır, sorulacaktır. Sessiz kalamayız! Kıbrıs sorunu gibi hepimiz için önemli olan bir meseleyi sömürgecilerin eline bırakmayıp sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Ya hep beraber, ya da hiçbirimiz. Yarınlarımız için yaşasın tam bağımsız sosyalist Kıbrıs.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu