KadınKıbrısManşetToplum

Sol Gençlik, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘cinsel içeriklik’ olarak reddedilmesine tepki gösterdi

Sol Gençlik, Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma Derneği’nin (KISAD) hazırladığı “İlk adet bilgi paketim” projesi kapsamında hazırlanan ‘Regl Kitabım’ isimli bilgilendirici kitapçığın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘cinsel içeriklik’ olarak reddedilmesine “Konuşulmasını istemiyorlarsa biz anlatalım!” ifadeleriyle tepki gösterdi

Sol Gençlik, Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma Derneği’nin (KISAD) hazırladığı “İlk adet bilgi paketim” projesi kapsamında hazırlanan ‘Regl Kitabım’ isimli bilgilendirici kitapçığın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘cinsel içeriklik’ olarak reddedilmesine “Konuşulmasını istemiyorlarsa biz anlatalım!” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Dişi üreme sisteminde ortalama 28 günde bir döllenme ihtimaline karşı bazı değişiklikler yaşanır. Bu değişiklikler ise menstrüel period olarak tanımlanmaktadır. 28 günlük sürecin 3-7 gün süren ve vajinal kanama yaşanılan döneme ise menstrüasyon dönemi/period dönemi/adet dönemi denilmektedir.

Ortalama 10-15 yaşlarında başlayıp 45-55 yaşlara kadar devam eden bu süreç doğrultusunda bir kadın yaşamı boyunca 500 döngü yaşar.

Bizler çocuklara, gençlere cinsel sağlık eğitimi verilmelidir diyoruz. Sözde yetkililer tarafından ise biyolojik süreç olan regl/period dönemi* bile cinsel içerikli bir konu olarak değerlendirilerek öğrencilerin doğru bilgiye erişimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engellenmektedir.

Regl hakkında daha fazla konuşulması, adım atılması, projeler üretilmesi ve ücretsiz regl ürünlerine erişimi sağlamak için adımlar atılması gerekmektedir. Bunda sorumluluğu olan sözde yetkililer ise bu imkanları saglamak yerine cocuklarin-genclerin saglikli yaşam haklarına mudahale etmektedirler. Regl kitapçığının öğrencilere ulaşılmasının engellenmesi, temel insan haklarının sözde devlet eliyle cignenmekte olduğunun bir baska kanıtı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Konuşulmasını istemiyorlarsa biz anlatalım!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu