KıbrısManşetToplum

Sol Hareket: “Eski faşist ideallerin yeniden ortaya çıkarıldığı zamanlardayız”

Sol Hareket Gençlik Sekreteri Raif Kanlıoğlu, barış aktivisti ve Karma Evlilik Sorunu Çözümü Hareketi kurucusu Sude Doğan’ın 8 ay önceki röportajının Türkiye medyası tarafından kırpılarak hedef gösterilerek hakaret edilmesine ve başlatılan linç kampanyasına karşı dayanışma belirtirken, “Eski faşist ideallerin yeniden ortaya çıkarıldığı zamanlardayız ve hiçbirimizin bu şekilde yıkık bir distopya içerisinde yaşamasına izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Geçtiğimiz hafta içerisinde Karma Evlilik Platformu aktivistlerinden Sude Doğan’a yönelik sosyal medya platformları üzerinden hakaret eden ve bunu linç kampanyasına dönüştüren şahısların karşısında durduğumuzun altını çizmek istiyoruz!

Kıbrıs’ın Kuzeyinde yaşayan insanlar ve Sol Gençlik olarak arkadaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıları kesinlikle kınıyoruz.

Eski faşist ideallerin yeniden ortaya çıkarıldığı zamanlardayız ve hiçbirimizin bu şekilde yıkık bir distopya içerisinde yaşamasına izin veremeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, askeri idarenin ve bazı siyasi partilerin propagandası ile burdaki ifade özgürlüğünün baskı altına alınması barış ve demokrasi kültürümüz ile asla bağdaşmamaktadır. Bir zamanlar sömürge yönetimi ve askeri darbe idaresi altında, şimdilerde ise işgal altında yaşamış olduğumuz için demokratik hak ve özgürlüklerimizden bahsetmek hepimiz için alışılmadık bir durum haline gelmiştir.

Bu topraklarda yaşayan gençler olarak özgürlüğümüzün bedelini biliyoruz ve bir baskından diğerine mücadelemiz sürmeye devam edecektir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu