GenelKıbrısManşetSiyaset

“Sol Hareket olarak EDON’un 20. Kongresi’ni selamlarız”

Sol Hareket adına EDON’un 20. Kıbrıs Kongresi’ne Erkan Çavuş ve Serdal Salihoğulları katılarak, selamlama konuşmasında bulundular.

Gıynık Sosyal Medya

Sol Hareket adına EDON’un 20. Kıbrıs Kongresi’ne Erkan Çavuş ve Serdal Salihoğulları katılarak, selamlama konuşmasında bulundular.

Sol Hareket tarafından yapılan paylaşımda Erkan Çavuş’un kongrede yapmış olduğu selamlama konuşması paylaşıldı.

Çavuş’un konuşması şu şekilde:

“Sevgili yoldaşlarım,

Değerli Mücadele arkadaşlarım,

Aramızdaki katılımcılar ve bu etkinliğin organizasyonunda emeği olan herkes, sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.

Sol Hareket olarak her şeyden önce EDON’un 20. Kongresi’ni en içten devrimci duygularımızla selamlar, verimli ve başarılı geçmesini dileriz. EDON, toplumlarımızın yeniden yakınlaşması, barış içerisinde bir arada yaşaması, birleşik federal Kıbrıs’ın yaratılması ve sosyalist mücadele de çok önem verdiğimiz önemli bir müttefikimizdir.

Siyaset tarihi değerlendirildiğinde kuruluşu daha kısa bir süre önce gerçekleştirmesine rağmen Sol Hareket, bu güne kadar EDON ile önemli ve anlamlı etkinliklere birlikte imza attı. Barış ve yeniden birleşme yönünde birçok ortak etkinlik ve çaba ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte de bu çabanın yoğunlaşarak süreceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Kıbrıs yeniden birleşene ve barışın hüküm sürdüğü bir ada olana kadar ortak mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.

Halen daha tüm gezegeni etkisi altına almakta olan sars-cov-2 pandemisi bizlere kapitalist toplumların ekonomik anlamda ne kadar güçsüz olduğunu göstermiş olması ile birlikte temel sektörlerin krizle mücadele ederken kapitali ellerinde tutan kesimlerin nasıl da insan haklarını ve sosyal devlet güvencelerini hiçe saydığını yansıtmaktadır. Tüm ayrımlara, tüm sınarlara ve tüm müdahalelere rağmen ortak mücadelenin gerekliliği tartışılamazdır.

1948 maden grevindeki ortak mücadele ruhunu yeniden yakalayıp, çok zor ve çetin geçecek 2022 yılında kalıcı bölünme ve faşist tehditlere karşı bir birimize daha sıkı sarılmalı, saflarımızı daha da sıklaştırmalıyız. Karşı karşıya olduğumuz temel çelişki ya kalıcı bölünme ve felaket ya da federasyon temelinde yeniden birleşmedir.

Kıbrıslı Rum elitleri ve Kıbrıslı Türk ayrılıkçılar, her zaman olduğu gibi çok büyük bir uyum içerisinde ülkemizde emperyalizmin dilediği gibi at koşturması ve kalıcı olarak bölünme için birlikte çalışıyorlar. Ancak bu defa başaramayacaklar. Çünkü karşılarında barış ve yeniden birleşme için daha kararlı ve korkusuzca çalışan binlerce ilerici ve barış savaşçısı vardır.

Sol Hareket olarak bu memleketi, gericilere, milliyetçilere, ayrılıkçılara ve emperyalistlere teslim etmemek için başta EDON olmak üzere tüm ilerici güçlere bir araya gelme, safları sıklaştırma ve ortak vatan mücadelesini büyütme çağrısı yapıyoruz.

Yaşasın EDON,

Yaşasın Birleşik, Bağımsız Ortak Vatanımız,

Yaşasın Barış”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu