GenelGüney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Sol Hareket ve Os Dame organizatörlüğünde çok toplumlu kamp düzenleniyor 

Sol Hareket ve Os Dame organizatörlüğünde 10-12 Eylül 2021 tarihlerinde “Akamas’tan Karpaz’a Ortak Mücadele” hedefiyle ortak kamp düzenleyeceklerini duyururken, tüm barışsever ve ilericileri katılmaya davet ettiler. 

Sol Hareket ve Os Dame organizatörlüğünde 10-12 Eylül 2021 tarihlerinde “Akamas’tan Karpaz’a Ortak Mücadele” hedefiyle ortak kamp düzenleyeceklerini duyururken, tüm barışsever ve ilericileri katılmaya davet ettiler. 

Etkinliği duyurusunda yapılan açıklamada Kıbrıs’ın her iki tarafında egemen olan milliyetçi elitlerin, toplumlararası ayrılığı ve ülkenin bölünmüşlüğünü kalıcılaştırmak için çabalarını yoğunlaştırdıkları ifade edilirken, çözüm, barış ve yeniden yakınlaşma çabalarını her türlü baskı ile durdurmaya çalıştıkları, yolsuzluğa, yoksulluğa, sömürüye ve eşitsizliğe dayalı rejimlerini korumak için izledikleri gerginlik politikaları ile birbirlerinin değirmenine su taşıdıkları belirtildi. 

Açıklamada, Sol Hareket ve Os Dame’nin, Kıbrıs’taki milliyetçiliği, çözümsüzlük politikalarını ve ülkenin bölünmüş kalmasını kabul etmedikleri kaydedilirken, “Çözüm, barış ve yeniden birleşme mücadelesini, toplumlarımız arasındaki dayanışmayı ve ortak mücadeleyi büyütmekte kararlıdır.” ifadeleri kullanıldı. 

Etkinlik duyurusunda yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

“Kıbrıs’ın her iki tarafında egemen olan milliyetçi elitler, toplumlararası ayrılığı ve ülkemizin bölünmüşlüğünü kalıcılaştırmak için çabalarını yoğunlaştırmış bulunmaktadırlar.
Çözüm, barış ve yeniden yakınlaşma çabalarını her türlü baskı ile durdurmaya çalışan milliyetçi elitler, yolsuzluğa, yoksulluğa, sömürüye ve eşitsizliğe dayalı rejimlerini korumak için izledikleri gerginlik politikaları ile birbirlerinin değirmenine su taşımaktadırlar.
Sol Hareket ve Os dame, Kıbrıs’taki milliyetçi hegemonyayı, çözümsüzlük politikalarını ve ülkemizin bölünmüş kalmasını kabul etmemektedir.
Sol Hareket ve Os dame, çözüm, barış ve yeniden birleşme mücadelesini, toplumlarımız arasındaki dayanışmayı ve ortak mücadeleyi büyütmekte kararlıdır.
Bu bağlamda, 10-12 Eylül 2021 tarihlerinde “Akamas’tan Karpaz’a Ortak Mücadele” hedefi ile düzenleyeceğimiz ortak kampa, tüm barışseverleri ve ilericileri katılmaya çağırıyoruz.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu