EkonomiKıbrısManşetToplumTürkiye

Solar enerji ile sürdürülebilir çözümler

KKTC’nin solar enerji çözümlerinde öncü firması Airkam Tradig LTD. ile dünyanın önde gelen kaynak teknolojileri ve solar inverter üreticisi Fronius İstanbul’dan görkemli tanıtım

KKTC’nin solar enerji çözümlerinde öncü firması Airkam Tradig LTD. ile dünyanın önde gelen kaynak teknolojileri ve solar inverter üreticisi Fronius İstanbul’dan görkemli tanıtım…


BİLEN: ENERJİSİNİ YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN ÜRETEN BİR DÜNYA HAYAL EDİYORUZ
Fronius İstanbul Genel Müdürü Nusret Bilen, “Firma olarak, %100 yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerjisini üreten bir dünya hayal ediyoruz. Fronius, KKTC’de de yaklaşık 10 senedir, partnerleri vasıtasıyla temsil edilen ve bugün hatırı sayılır bir de pazar payı elde etmiş bir firma durumunda” dedi.

KAMACIOĞLU: ÜRETMEK GELECEĞİMİZDİR
 Airkam Tradig Direktörü Ali Kamacıoğlu, “Biz Kıbrıs’taki sanayiciler, her gün sabah, atölyemize, fabrikamıza gidip kapılarını açtığımızda, o üretim azmiyle, o üretim aşkıyla orada oluruz. Ve bunu da evlerimize taşımış olduk aslında, evlerimizde de üretmenin ne demek olduğunu, üretmenin geleceğimiz olduğunu görmüş oluyoruz” şeklinde konuştu.

KAMACIOĞLU: HER KİLOWATTINDA EMEĞİMİZ VAR
Airkam Trading LTD. Yönetim Kurulu Üyesi Doğukan Kamacıoğlu, Airkam Solar’ın kuruluşundan günümüze aldığı yolu ve solar enerjinin KKTC’deki geleceğine dair hedeflerini paylaştığı konuşmasında, “2017’de başladığımız dönemde 2-3 megawatt gibi bir kurulu güç vardı. 2023’e gelindiğinde, Airkam Solar olarak 11 megawattın üzerinde bir kurulum yaptık. Bunun 8 megawatt civarında büyük sahalar, 3 megawatt civarında da evsel ve çeşitli orta ölçekli kurulumlar olmak üzere, Fronius’tan takriben 900 civarında inverter aldık. Ülke genelinde birçok noktada kurulu 43 binin üzerinde de panelimiz var. Bunları gururla anlatıyorum çünkü 11 megawattın her kilowattında kanımız, terimiz ve ciddi emeğimiz var” dedi.

SOLAR ENERJİNİN ÖNEMİNE VURGU
Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, enerji arzı ve enerji güvenliğinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, KKTC’nin 333 gün güneş ışığından yararlanabilecek bir ülke olduğunu dile getirdi. Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği İdari Amiri Osman Asilzade, “Yenilenebilir enerji, yılın neredeyse her günü güneşli olan ülkemizde, mükemmel ve vazgeçilmez bir üretim kaynağıdır” ifadelerini kullandı. Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Üner Kutalmış ise depolamalı sistemlerin, ülkemizde, güneş enerji sistemleri kurulumunda yaşanan tıkanmanın da yegâne çözümü olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu