KıbrısManşetToplum

Solyalı: “Biz hala çocuklarımızı koruma, rehabilite konusunda birinci seviyede değiliz”

CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Genel Kurul’da “Çocuk Hakları” konulu güncel konuşma yaptı. Her geçen gün istismara, ihmale uğrayan, ayrıca suça sürüklenen çocuk sayısının katlanarak, arttığını kaydeden Solyalı, “Biz hala çocuklarımızı koruma, rehabilite konusunda birinci seviyede değiliz” diye konuştu

CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Genel Kurul’da “Çocuk Hakları” konulu güncel konuşma yaptı. Her geçen gün istismara, ihmale uğrayan, ayrıca suça sürüklenen çocuk sayısının katlanarak, arttığını kaydeden Solyalı, “Biz hala çocuklarımızı koruma, rehabilite konusunda birinci seviyede değiliz” diye konuştu.

Çocuk haklarıyla ilgili derneklerin yazılı başvurularına rağmen verilere ulaşılamadığını belirten Solyalı, tek gelen verinin polis örgütünden olduğunu söyledi. Polisten gelen verilerin ise dramatik olduğunu kaydeden Solyalı, 2018-2023 yılları arasında, 17 yaş altında cinsel istismar suçundan şikayetçi olan çocuk sayısının 115 olduğunu ifade etti. Büyük rakamlardan bahsedildiğini dile getiren Solyalı, çok ciddi önlemlerin gündeme gelmesi gerektiğini vurguladı.

Acı gerçeklerden bir tanesinin de ülkede ıslah evinin olmaması olduğunu dile getiren Solyalı, yargılama usulleri konusunun da tartışılması gerektiğini belirtti.

“Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği” adlı bir derneğin iki şubesinin bağış olarak 2 buçuk milyon toplayabildiğine işaret eden Solyalı, kaymakamlıkların dernekleri denetlemekle sorumlu olduğunu belirtti. Ürün Solyalı, çocuk haklarıyla ilgili raporlamada, rehabilitasyonda sınıfta kalındığını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu