KıbrısManşetToplum

Solyalı: “Devlet beyin göçünü durdurmak için herhangi bir önlem alıyor mu?”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Ürün Solyalı, "Gençlik Kongresi Raporu” konulu güncel konuşmasında, raporun geneline bakıldığında yaratılanın sistemin reddedildiğinin görülebildiğini belirterek, hükümet mensuplarına raporu temin etme tavsiyesinde bulundu

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Ürün Solyalı, “Gençlik Kongresi Raporu” konulu güncel konuşmasında, raporun geneline bakıldığında yaratılanın sistemin reddedildiğinin görülebildiğini belirterek, hükümet mensuplarına raporu temin etme tavsiyesinde bulundu.

Raporda, 242 katılımcıyla çok çarpıcı bir anket yer aldığını belirten Solyalı, çevre, eğitim ve yabancılar konularının raporda geniş yer bulduğunu dile getirdi. “Devlet beyin göçünü durdurmak için herhangi bir önlem alıyor mu?” sorusuna karşılık tüm katılımcıların önlem alınmadığı konusunda uzlaştığını dile getiren Solyalı, KKTC’de enflasyonu önleyici tedbir alınmadığının da anketten çıkan sonuçlardan biri olduğunu söyledi.

Ekonomik şartların baskısı nedeniyle toplumsal bir kayıp yaşandığını kaydeden Solyalı, enflasyonun gençler üzerindeki etkisine dikkat çekti. Gençlerin alım gücünün azalmasının göçü artırdığını dile getiren Ürün Solyalı, İlk Evim Projesi’yle ilgili hiçbir beklentisi olmayan gençlerin bu projeden yararlanacaklarına inanmadıklarını belirtti.

İstatistik Kurumu’nun verilerine de güvenilmediğini kaydeden Solyalı, “18-30 yaş arasında raporlamaya katılan gençlerin gazetecilerin üzerindeki baskı ve yargılamaların basın özgürlüğünü darbelediğini düşündüklerini de” ifade etti.

Devletin medya organları olan BRTK ve TAK’a güvenilmediğini de dile getiren Ürün Solyalı, ülkede karar alma mekanizmalarında etik değerlere sahip çıkılmadığının düşünüldüğünü söyledi.

Ülkede torpil ve rüşvet olduğuna inanıldığını da ifade eden Solyalı, umutsuzluğun beslendiği yönünde gençlerde kanı olduğunu belirtti. Zorunlu askerliğin ise gençlerin yıllarının heba olmasına sebep olduğunu kaydeden Solyalı, katılımcıların zorunlu askerliğin gençler üzerinde göç etkisi yaptığını kanısında olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu