KıbrısManşetToplum

Solyalı: “Laikliğin ciddi anlamda sorgulandığı bir dönem yaşanıyor”

CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Talebelere Yardım Derneği isimli derneğin çalışmalarına değinerek, “Laikliğin ciddi anlamda sorgulandığı bir dönem yaşanıyor” dedi

CTP Milletvekili Ürün Solyalı ise konuşmasında, Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği isimli derneğin çalışmalarına değindi ve “din ve vicdan özgürlüğü bir tarafa çocuk istismarı bir tarafa” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Laikliğin ciddi anlamda sorgulandığı bir dönemin yaşandığını söyleyen Solyalı, bazı derneklerin tüzüklerinin din ile ilgili olduğunu anlatarak, bu derneklerin tüzüklerinin kaymakamlıktan nasıl onay aldığını sordu.

Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’nin tüzüğünde ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklar için yurt açılması amacının konduğunu belirten Solyalı, bunu sorgulayarak, “çocuk istismarı” endişesini dile getirdi.

Solyalı, bahse konu derneğin faaliyet raporuna da değinerek, raporda yurt izinlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilendiğinin ve yurtta barınan öğrencilerin isimlerinin Bakanlık ile polise bildirildiğinin yazdığını da aktardı. Solyalı, derneğin mali raporunda bir yılda sadece Lefkoşa şubesinin gelirinin 2 milyon 299 bin ve bağış rakamının ise 2 milyon 123 bin TL olarak gösterildiğini de ekledi. “Bu derneğe ait yurtlarda neler yapılıyor?” diye soran Solyalı, Eğitim Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Ombudsman’ı göreve çağırdı.

Solyalı, Bakan Dursun Oğuz’a “Kaç dönüm arazinin yabancıya ya da yabancı hissedarlı şirkete satıldığını biliyor musunuz?; Kaç yıllık mühüre kaç kişiye vatandaşlık verildi?; İskele İmar Planı geçmesi öncesi ile sonrası arasında kazanılmış hak dosyası sayısı kaçtır?” sorularını da yöneltti.

Yerel seçimde Büyükkonuk Belediyesi’ne 3 milyon TL giriş yapıldığını da söyleyen Solyalı, Belediye Meclisi’nin hibe kararı olmadığını belirtti ve paranın kim tarafından bağışlandığını sordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu