GenelKıbrısManşetSiyaset

Solyalı: Polisin, PGM bütçesi ile güçlenmesi zor

Polis Genel Müdürlüğü bütçesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CTP Lefkoşa Milletvekili Ürün Solyalı, Polis Genel Müdürlüğü bütçesini eleştirerek, polisin güçlenmesinin zor olduğunu ifade etti.

Polis Genel Müdürlüğü bütçesinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CTP Lefkoşa Milletvekili Ürün Solyalı, Polis Genel Müdürlüğü bütçesini eleştirerek, polisin güçlenmesinin zor olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda “2023 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” görüşmeleri devam ediyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilli Ürün Solyalı, polisin, ülkenin güvenliğinden, terfilerine, trafikten, suçla mücadeleye sorumluluk alanındaki her yerde en önemli kurum olduğunu ifade ederek, bütçeye bakıldığında tüm bunların yapılabileceğinin inandırıcı olmadığını kaydetti.

Solyalı, polisi önemsediklerini ve tam anlamıyla çağdaş bir yapıya kavuşturulmasını, sivil otoriteye bağlanmasını istediklerini, bu konuda yasa çalışmaları olduğunu ve paylaşmaya hazır olduklarını vurguladı.

Solyalı, polisin ciddi bir sorumluluk yüküyle çalıştığını, bu yüzden hak ettikleri çalışma saatlerini alacakları ve haklarını dile getirecekleri bir örgütlenmeye sahip olmalarının önemine vurgu yaptı, çalışma koşullarının da düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

Ülkede suç örgütlenmesi ve uyuşturucuya karşı polisin elindeki imkanlara göre iyi bir iş çıkardığını ancak polisin kesinlikle güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Solyalı, bu bütçe ile polisin güçlenmesinin zor olduğunu belirtti. Personel, araç, yasal düzenleme ihtiyaçları, ceza, trafik davaları, suçların çeşitlenmesi, araç muayeneleri, sınır kapıları, polisin imajı, terfi sistemi, güvenlik, itfaiyenin güncel altyapı gerekliliği gibi konulara değinen Solyalı, bu bütçenin tüm bu konuları çözmek için yetersiz kaldığını kaydetti. Solyalı, avukatların, tutukluların polis ile karşı karşıya geldiği zamanlarda sorunlar yaşandığını da ifade ederek, bu konuda uluslararası standartlara uygun hareket edilmesi gerektiğine işaret etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu