GenelKıbrısManşet

Son tarih 26 Mart!

Yılan hikâyesine dönen yeni Ercan Havalimanı terminalini onlarca kez tarih verilmesine rağmen tamamlayamayan ve hizmete açmayan Emrullah Turanlı’nın sahibi olduğu T&T şirketine, yeni Ercan Havalimanı’nın tamamlanması için son kez ültimatom verildi:

Yeni Ercan Havalimanı’nın hizmete açılması için geri sayım başlarken, zaman, T&T’nin aleyhine işliyor…

Bakan Arıklı GIYNIK Gazetesi’ne açıkladı! 26 Mart tarihi aşılırsa, sözleşme iptali gündeme gelebilir

ÖZEL HABER

10 YILDIR BEKLENİYOR…

Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi kararının ardından; 1 Ocak 2013’de o dönem Taş Yapı-Terminal Yapı olarak bilinen firmaya devredilmesinin üzerinden tam 10 yıl geçti. O günden bugüne 9 Ulaştırma Bakanı, 8 Başbakan değişmesine, defalarca kez “Yeni Ercan Havalimanı 15 Kasım’da açılacak”, “Açılış 20 Temmuz’da gerçekleşecek” söylemlerine rağmen halen hizmete açılamadı.

SÖZLEŞME İPTALİ GÜNDEME GELEBİLİR…

2 Kasım 2022 günü Yeni Ercan Havalimanı’ndaki son gelişmeleri yerinde inceleyen ve basına yönelik tanıtım etkinliği düzenleyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Mevcut şartlarda uçuş yapılabileceğini ancak kısmi açılış yerine Yeni Ercan Havalimanı’na tam bir resmi açılış yapmak istediklerini ifade etmişti. GIYNIK Gazetesi’ne konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, T&T firmasına Ercan Havalimanı’nı tamamlayarak hizmete açması için son kez tarih verildiğini ve bu tarihin aşılması halinde sözleşme iptalinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

TEMELİ ATILIRKEN, 2018 YILINDA TAMAMLANACAĞI SÖYLENMİŞTİ…

Ercan Havalimanı işletmecisi T&T, sözleşmenin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra 2016 yılının Ekim ayında yeni havalimanı terminalinin temelini atarken, dönemin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, temel atma töreninde yaptığı konuşmasında; Yeni Ercan Havalimanı’nın 2018 yılının ikinci yarısında tamamlanarak hizmete açılacağını dile getirmişti. Öte yandan 2014 yılında temeli atılan dünyanın en büyük 7’nci havalimanı özelliğine sahip olan ve proje dahilinde hava trafik kontrol kulesi de bulunan İstanbul Havalimanı ise 29 Ekim 2018 tarihinde tamamlanarak hizmete açıldı. Mevcut Ercan Havalimanı’na yıllardır tek bir çivi çakılmazken, aynı dönemlerde ihale edilen Yeni Ercan Havalimanı ise halen tamamlanamadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu