GenelKıbrısManşet

Sorakın’dan Barış Ateşi mesajı

Sorakın, “Barış Ateşi dünyaya bir mesajdır. Ana sloganımız ‘çözüm, barış ve demokrasi’dir” dedi.

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, CTP’nin ‘Barış Ateşi’ isimli etkinliğiyle ilgili konuştu, “Barış Ateşi dünyaya bir mesajdır. Ana sloganımız ‘çözüm, barış ve demokrasi’dir” dedi.

27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de 5 artı BM gayri resmi bir toplantı yapılacağını hatırlatan Sorakın, “CTP Barış Ateşi dünyaya bir mesajdır. Cenevre öncesi CTP bu ateşleri yakarken ana sloganımız ‘çözüm, barış ve demokrasi’ dir. Kapsamlı çözüm formülü federasyondur” diyen Sorakın, “Bunu yüksek sesle dillendirerek dünyaya mesaj vermeye çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

“EGEMEN EŞİTLİK MODELİ ÇÖZÜM BARIŞ DEĞİL SAVAŞ GETİRİR”

Erdoğan Sorakın, “Kıbrıs Türk toplumunun varlığının ve kimliğinin çağdaş dünya toplumları arasına yerleşmesi için bir mücadele başlatıyor ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın savunduğu egemen eşitlik temelindeki çözüm şeklinin barış yerine savaşı getireceğini düşünüyoruz. Bu yüzden adına barış ateşi dedik. Barışa giden yol federasyondur” şeklinde konuştu.

“MAHKEME KARARI OKUNMADAN MÜDAHALE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR, KINIYORUZ”

CTP Genel Sekreteri Sorakın, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına müdahale tartışmalarını da yanıtlayarak, mahkeme kararlarının okunmadan müdahale edildiğini söyledi.

Mahkeme üyelerine karşı yapılan saldırıyı da kınadıklarını dile getiren Sorakın, “Ülkenin yargısına ve demokrasisine sahip çıkıyoruz. Kıbrıs Türk halkının varlığı ile dünyada yer alması gerektiğini vurguluyoruz” mesajı verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu