GenelKıbrısManşetSiyaset

“Sorumluluk liderlerde!”

3. tura çıkan Holguin, liderlerin insanları dinlemesi gerektiğini vurguladı

BM Genel Sekreterinin kişisel temsilcisi parçaları birleştirme gayretinde

  1. tura çıkan Holguin, liderlerin insanları dinlemesi gerektiğini vurguladı

Ankara, Brüksel, Berlin, Paris ve Moskova’nın ardından yeniden Kıbrıs’a geldi. Dün önce Tatar ve Hristodulidis ile görüştü

Holguin, “Herkes ilerlemek istiyor ve artık bir şeyler yapmak liderlerin sorumluluğunda. Ve umarım insanları dinleyebilirler”

LİDERLER İNSANLARI DİNLEMELİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs sorunuyla ilgili kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin, Kıbrıs sorununa çözüm bulma çabalarının bir parçası olarak Ankara, Brüksel, Berlin, Paris ve Moskova’da yaptığı temasların ardından önceki gün yeniden Kıbrıs’a geldi. Adada birçok kişi ve kurumla yapacağı 3’üncü tur görüşmeler öncesinde Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis ve ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü. Holguin görüşmelerin her ikisini de “yapıcı” olarak nitelendirirken, “Herkes ilerlemek istiyor ve artık bir şeyler yapmak liderlerin sorumluluğunda. Ve umarım insanları dinleyebilirler.” dedi.

İLERLEME UMUDU KORUNUYOR

Temaslarını 14 Mayıs’a kadar sürdürecek olan Holguin, Hristodulidis ile görüşmesinin ardından yaptığı kısa açıklamada, “Kıbrıs’a ilk ziyaretimde de söylediğim gibi sivil toplum kuruluşlarından özel sektörde çalışan kişilere kadar herkesi dinliyorum. Pek çok toplantıya katıldım ve izlenimim herkesin ilerlemek istediği yönünde” diyerek, “Keşke liderler konuştuğum insanları dinlese” ifadelerini kullandı. Çözüm yolunda liderlerin uluslararası toplumun desteğini göreceğini hatırlatan Holguin, ilerlemek için her şeyi yapacakları umudundan söz etti.

“TATAR’IN TUTUMU AYNI”

Maria Angela Holguin, Ersin Tatar ile yaptığı görüşmenin ardından ise “Tatar, [iki devletli çözüme yönelik] tutumunu yineledi. Ben de uluslararası yetkililerle yaptığım görüşmeler hakkında kendisine bilgi verdim ve hepsinin Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözümü desteklediğini belirttim” dedi. Holguin, “Müzakerelerin yeniden başlaması için ortak bir zemin bulmak artık her iki liderin elinde. Adada tanıştığım herkes ilerlemek istiyor” şeklinde konuştu.

“LİDERLER BULUŞMASI OLMAYACAK”

Cumhurbaşkanı Tatar ise açıklamasında görüşmede Holguin’e görev yetkilerini yeniden hatırlattığını söyledi. Holguin’in ortak zemin olup olmadığını araştırmak amacıyla görevlendirildiğini savunan Tatar, iki liderin buluşup görüşmesine karşı olduğunu; “Meseleyi başka yerlere çekip ‘liderleri buluşturalım, liderlerle bir diyalog oluşturalım’ şeklindeki baskılara asla müsaade etmeyeceğim” sözleriyle özetledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu