KıbrısManşet

“Sorunu kökten çözmek gerek!”

El-Sen eski Başkanı Tuluy Kalyoncu, Kıb-Tek'te 7 yıl önceki sorunların yeniden yaşanmaması için sorunların kökten çözülmesi gerektiğini ifade etti. 

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

El-Sen eski Başkanı Tuluy Kalyoncu, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Kıb-Tek’te 7 yıl önceki sorunların yeniden yaşanmaması için sorunların kökten çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Bakiye takip ve otomatik kesme sistemine belediyeler ve devlet dairelerinin de dahil edilmesi gerektiğini belirten Kalyoncu, uzaktan kesme yapılamayan yüksek elektrik tüketimli sayaçlar için teknik eksikliğin giderilerek, otomatik kesme sistemine dahil edilmesi gerektiği konusuna değindi.

Kalyoncu son olarak yasla mevzuata rağmen kendini yasaların üzerinde gören kurumlara karşı dava açılması gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:
Yedi yıl sonra yine ayni şeyleri yaşamak istemiyorsak, sorunu kökten çözmek gerek. Bunun için:
1. Bakiye takip ve otomatik kesme sistemine belediyeleri ve devlet daireleri ile devlete bağlı kurumları da dahil etmeli,
2. Şu anda uzaktan okuma yapılıp teknik eksiklik nedeniyle uzaktan kesme yapılamayan yüksek elektrik tüketimli sayaçlar için (oteller ve sanayi işletmeleri) teknik eksiklik giderilerek uzaktan otomatik kesme sistemine dahil edilmeleri sağlanmalıdır.
3. Yasal mevzuata rağmen kendini yasaların üzerinde görerek yetkisini kötüye kullanan Kurum yönetim kuruluna karşı dava açılmalıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu