GenelKıbrısManşet

Soruşturma ‘makam-mevki’ tanımıyor!

Toplumun hafızasına ‘siyasetin temiz yüzü’ olarak kazınan Sibel Siber’in de ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturması kapsamında tutuklanması, büyük şaşkınlık yarattı

GIYNIK ÖZEL

Toplumun hafızasına ‘siyasetin temiz yüzü’ olarak kazınan Sibel Siber’in de ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturması kapsamında tutuklanması, büyük şaşkınlık yarattı

İLK VE TEK KADIN BAŞBAKAN

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Soruşturma Birimi tarafından büyük bir titizlikle yürütülen ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturması kapsamında Doktor Sibel Siber’in tutuklanması kamuoyunda büyük bir şaşkınlık ve yankı uyandırdı. Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı ve Başbakanlık yaptığı dönemde, toplumun hafızasına ‘siyasetin temiz yüzü’ olarak kazınan Siber’in adının söz konusu soruşturmaya karışması, kamuoyu vicdanında derin bir yara açtı. Bugüne kadar ülke genelinde; 13’ü doktor ve 16’sı eczacı olmak üzere 40’a yakın kişinin tutuklanarak mahkemeye çıkarıldığı soruşturma çerçevesinde tutuklu sayısının gün geçtikte artması bekleniyor.

“UCU KİME DOKUNURSA DOKUNSUN”

Soruşturmanın ilk günlerinde; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun “Nereye kadar giderse gitsin, ucu kime dokunursa dokunsun bu işin sonuna kadar gidileceği” yönündeki açıklaması, hükümet üzerinde bir baskı oluştururken, kamuoyunda ise önemli bir beklenti yaratmıştı. Dr. Sibel Siber gibi muteber ve geçmişte devletin en üst makamlarında görev almış bir kişinin dahi ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturmasın kapsamında tutuklanması, hem bu soruşturmada ayrım gözetilmeden tüm şüphelilerin üzerine gidildiğini hem de Bakan Gardiyanoğlu’nun sözünü ispatlar nitelikte oldu. Öte yandan soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde bir milletvekilinin de aile bireylerinden birisinin tutuklanması bekleniyor.

“BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKARILACAK”

‘Sahte reçete vurgunu’ soruşturması kapsamında dün tutuklanan Doktor Sibel Siber ve Yusuf Tandoğan Eczanesi işletmecisi eczacı Gizem Karagözlü’nün bugün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde soruşturmayla ilgili tanık ifadesine çağrılan Siber’in, dün zanlı olarak ifadesi alındığı esnada rahatsızlandığı öğrenildi. Doktor kontrolünden geçirilmek amacıyla hastaneye sevk edilen Siber, müşahede altına alındı.

“ADIMIN GEÇMESİ BİLE MÜMKÜN DEĞİL” DEMİŞTİ

GIYNIK Gazetesi’nin haftalar öncesinden duyurduğu, Dr. Sibel Siber’in de ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturmasında adının geçtiğine dair iddialar Siber tarafından yalanlanmış ve Dr. Sibel Siber, kendisinin kesinlikle bu olayla ilgisi olmadığını dile getirerek gazetemize sert şekilde tepki göstermişti. Söz konusu haberler Siber’in talebiyle yayından kaldırılırken, kesin bir dille kendisinin söz konusu soruşturmayla hiçbir alakası olmadığını dile getiren Siber, “Bu soruşturma kapsamında tutuklanırsam beni manşet yapın” diyerek iddialı bir çıkışta bulunmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu