KıbrısManşetPolisiye – AdliSağlıkSiyasetToplum

Soruşturma ve sözleşme fesih yazıları geri çekilmezse 11 Nisan’da sağlık hizmeti durabilir!

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli'nin doktorlara yönelik soruşturma ve sözleşme iptali yazısına ilişkin Tıp- İş yazılı açıklamada bulunarak, cevap verdi.

Sağlık Bakanı’nın doktorlara yönelik soruşturma ve sözleşme iptali yazısına ilişkin Tıp- İş yazılı açıklamada bulunarak, cevap verdi.

Yapılan eylemlerin yasalara uygun olduğuna dikkat çeken Tıp-İş Başkanı, “42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasasının 15 ve 18 maddeleri ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası tüzüğünün Kısım X, Genel Hükümler, b bendinde belirtildiği üzere sendikamızın eylemleri yasalara uygundur” şeklinde yanıtladı.

Tıp-İş Başkanı’nın yazılı açıklaması şöyle:

“Sayın Ali Pilli,

KKTC Sağlık Bakanı,

29 Mart 2022 tarihinden başlayarak hastanelerde çalışan kadrolu ve sözleşmeli hekimlere gönderdiğiniz 3 Mart 2022 tarihli yazınızda, yürürlükte olmayan bir grev iddiası ile kadrolu hekimlere soruşturma açıldığını, sözleşmeli hekimlere de sözleşmelerinin fesih sürecinin başladığını bildiren bir yazı gönderdiniz.

Sendikamızın size 27 Aralık 2021 tarihinde gönderdiği mektup ile açıkladığı üzere anılan konularda başlatılmış eylem mevcut idi.

42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasasının 15 ve 18 maddeleri ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası tüzüğünün Kısım X, Genel Hükümler, b bendinde belirtildiği üzere sendikamızın eylemleri yasalara uygundur. Sizin, üyelerimize gönderdiğiniz yasa dışı olan soruşturma ve sözleşme fesih yazılarının ivedilikle geri çekilmemesi halinde; 11 Nisan 20Nisan22 tarihinden itibaren ikinci bir bildirim yapmaksızın acil servisler, yataklı servisler, diyaliz, onkoloji ve hematoloji hizmetleri, acil durum hastanesinde verilen hizmetler ile acil tetkik teşhis tedavi ve sevk gerektiren kurul işlemleri hariç Yataklı Tedavi Kurumları Dairesine bağlı tüm yataklı birimlerde ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesine bağlı sağlık merkezleri ve sağlık ocaklarında saat 09.00-12.00 saatleri arasında sendikal eylem başlatılacaktır. Olumsuz bir durum yaşanmaması adına gerekli tedbirleri almanız için;

Gereğini bilgilerinize getiririz.                                                                                         

Tıp-İş YK (a),

Dr. Mustafa Taşçıoğlu.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu