EkonomiGenelKıbrısManşet

Sosyal konut projeleri ne oldu?

Şubat 2020’de UBP-HP hükümetinin tanıttığı dev proje cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında unutuldu

Binlerce genci umutlandıran 3 bin 500 konutluk projelerin ilki Açık Maraş’ta inşa edilecekti

1.5 YILDA ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI… Dönemin UBP-HP hükümetinin 26 Şubat 2020’de çok büyük iddialarla tanıttığı ve 10 yıl içinde 3 bin 500 sosyal konutun yapılacağının anlatıldığı “dev projeye” bir buçuk yılda “çivi dahi çakılmadı”. Pandemi nedeniyle Kasım 2020’ye ertelenmeden cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine rastlayan tanıtım etkinliğinde binlerce gencin ev sahibi olacağı, bunların aileleriyle yerleştiği konutlarda 10 binin üzerinde vatandaşa “başını sokacağı bir konut” sağlanacağı iddia edilmişti.

“SICAK BİR YUVA” HİKÂYESİ… “Sıcak Bir Yuva, Çağdaş Bir Yaşam” sloganıyla Lefkoşa lüks bir otelde yemeli-içmeli kokteylle tanıtılan sosyal konut projesi hikâyeden öteye gidemedi. Tanıtımda “İlk olarak Gazimağusa-Maraş ve Güzelyurt Sosyal Konut Projelerine başlanacak. Maraş’ın öncelikli bölge olarak belirlendiği projede, bu bölgeye ilk etapta toplam 376 konut inşa edilecek” denilmişti. Ayrıca, “Lefke, İskele, Lefkoşa-Alayköy’de arazi tespitleri tamamlandığı, Girne’de arazi tespit çalışmalarının son aşamada olduğu” belirtilirken, Maraş Bölgesinde yaklaşık olarak 4 bin 200 kişiye yeni yaşam alanı sunacak 1,192 daireden söz edilmişti.

DÖNEMİN İÇİŞLERİ BAKANI KONUTLARI SORDU… Dönemin İçişleri Bakanı olan Halkın Partisi (HP) milletvekili Ayşegül Baybars, HP’nin hükümette olduğu dönemde hazırladıkları Maraş Sosyal Konut Projesi’ni hatırlattı ve hükümete “Yüzlerce Mağusa gencini ev sahibi yapmak için başlattığımız projeyi hayata geçirin” çağrısı yaptı. Hükümetin sürekli kapalı Maraş’a dair açıklama yaptığını ancak açık Maraş’la ilgili hiçbir girişimde bulunmadığını söyleyen Baybars, “Boş binalarla dolu kapalı Maraş’a verdiğiniz değeri bir kez de Açık Maraş’a verin” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu