KıbrısManşetToplum

Sosyal Konut Projeleri yarıştı

Sosyal konut (Büyükkonuk bölgesi) Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Sosyal konut (Büyükkonuk bölgesi) Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

 

ULUSAL MİMARİ
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) ve KTMMOB Mimarlar Odası iş birliğinde düzenlenen “KKTC Ülkesel Yerel Dokuya Uygun Düşük Maliyetli Sosyal Konut (Büyükkonuk Bölgesi) Ulusal Mimari Proje Yarışması” ödül töreni, sergi ve kolokyum etkinliği önceki akşam gerçekleşti. KTÖS konferans salonunda düzenlenen etkinlikte açılış konuşmalarını KTMMOB Başkanı Tunç Adanır, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, İçişleri Bakanlığı Konut Edindirme Birimi Sosyal Konut Müdürü Ercan Beşerler ve Mimarlar Odası Başkanı Kozan Uzunoğlu yaptı.

ÖDÜL ALANLAR
Yarışmada “Birincilik ödülünü” ekipleri adına Hasan Zafersoy, Mete Keleş, Bayram Mahmut, Ali Şanlıkol aldı. İkincilik ödülü ekipleri adına Yücel Köken ve Eser Köken İşleyici’ye; ekipleri adına üçüncülük ödülü de Cenk Atun, Zafer Cafer Volkan ve Yusuf Gazi’ye taktim edildi. Üç proje için mansiyon başarı sertifikalarını ve ödüllerini ekibi adına Eren Tümer, ekibi adına Şifa Arı ve Ramazan Ümit Keskin ile yine ekibi adına Halil Toprakçı aldı. Gecede; ekibi adına Çağan Yiğit, yine ekibi adına Enç Bodamyalızade ve Ekrem Z. Bodamyalızade, katılım belgelerini aldı.

ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ
Tunç Adanır, proje yarışmalarının önemini anlattığı konuşmasında, kamunun ve kurumların ülkenin ihtiyaçlarına kendi teknik insanları ile çözüm üretmeye çalışmasının önemine ayrıca işaret etti. İleriki günlerde daha fazla projeler üretileceğine inanç belirten Adanır, “Kurumların ve kamunun kendi ülkesindeki mimarlara, mühendislere değer verip de kendi ihtiyaçlarına kendi teknik insanları ile çözüm üretmeye çalışması bizim için çok önemlidir” dedi. Kozan Uzunoğlu ise mimarı proje yarışmalarının güçlü fikirlerin gelişmesine imkân sağlayan, yeni fikirlere ve denemelere açık, çevresel konularda farkındalık yaratan çok önemli bir olduğunu söyledi.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA
Cafer Gürcafer de toplumsal varlık ile direkt ilişkili olan toplumsal dayanışmaya gerek birliğin gerekse şahsının çok önem verdiğini belirtti. “Son dönemlerde bir şeyin farkına vardık. Eğer biz bir araya gelir kendi sorunlarımızı masaya yatırırsak çözüm bulabiliriz” diyen Gürcafer, “Şimdi ülkemizde ortaya çıkan çok ciddi bir konut ihtiyacı vardır. Bunu eğer biz kendimiz yapmazsak birileri gelip bize yapacak, ondan sonra da beğenmeyeceğiz ve karşı çıkacağız. Lakin başaramayacağız ve istemediğimiz şeyler olacak. Dolayısıyla bunu da bizim yapmamız gerektiğini düşündük” ifadelerini kullandı. Ercan Beşerler ise sosyal konut projesinin bir ilk adım olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu