KıbrısManşetToplum

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan zanlı ‘hesabının çalındığını’ iddia etti

Lefkoşa’da sosyal medya hesabı üzerinden bir müşteriyi dolandırdığı iddia edilen Akwo Ndung tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı sosyal medya hesabının çalındığını belirtti, polis ise konuyla ilgili soruşturmasının başlatıldığını vurguladı. Zanlı soruşturma kapsamında 7 gün daha tutuklu kalacak.

Lefkoşa’da meydana gelen “sahtekarlıkla para temini” suçundan tutuklanan zanlı Celeste Tseileiwaa Akwo Ndung mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mustafa Sensev olayla ilgili bulguları aktardı.

Sensev, 2 Aralık 2022 tarihinde şubeye gelen Lefkoşa’da sakin S.B’nin verdigi bilgide, 1 Aralık 2022 tarihinde Facebook uygulaması üzerinden Mobile Store Kolokasis isimli facebook kullanıcısından internet üzerinden 3 bin 860 TL değerinde saat almak için toplam 3 bin 860 TL parayı bir banka hesabına yatırdığını fakat saati teslim alamadığını ve sitenin kapandığını belirtip konunun polis tarafından araştırılmasını istediğini kaydetti.

Polis yapılan şikâyet üzerine söz konusu hesabının zanlı Celeste Tseileiwaa Akwo Ndung’a ait olduğunun tespit edildiğini ve zanlının derdest emri gereği Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlının cep telefonunun da DATA incelemesi için emare olarak alındığını kaydetti. Polis memuru, zanlının ifadesinde Facebook hesabının çalındığını söylediğini, bu beyanın da araştırıldığını söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının soruşturma maksaltı 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu