KıbrısManşetSiyaset

Sosyolojik ve psikolojik izaha muhtaç bir seçim

Millet ittifakının İtirazlarından  sonra hala arada 4 puan ve üzeri bir fark söz konusuysa ikinci turda bu farkın Millet İttifakı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu lehine dönmesi çok uzak bir ihtimal olsa da çıkmamış candan ümit kesilmez misali hala umut var güzellemesi bir avuntu şekli

Millet ittifakının İtirazlarından  sonra hala arada 4 puan ve üzeri bir fark söz konusuysa ikinci turda bu farkın Millet İttifakı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu lehine dönmesi çok uzak bir ihtimal olsa da çıkmamış candan ümit kesilmez misali hala umut var güzellemesi bir avuntu şekli.

Çok ilginç bir seçim yaşandı Türkiye’de..

Çok enteresan sonuçlar ortaya çıktı.

Toplum bilimciler ve dahi, psikologlar için bir araştırma alanı çıkmış olabilir. Özellikle yakın bir tarihte depremle yerle bir olan bölgelerde, yaşanan yönetim zafiyeti ve ortaya çıkan mağduriyete rağmen Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ezici bir çoğunlukla tercih edilmesi çok enteresan bir durum.

Elbette bu da o bölgelerde yaşayan insanların teveccühü..

Son 20 yıldır günahlarıyla sevaplarıyla, doğrularıyla, yanlışlarıyla çok tartışma konusu yaratsa da Türkiye’yi yöneten bir AKP var.ve  bu AKP iktidarları 20 yıl içinde  devletin en önemli stratejik kurumları başta olmak üzere devlet yapısı içinde bilinçli bir kadrolaşmaya gitti. Elbette bu bir  sır değil.

Dolayısıyla Türkiye’nin her karışına nüfus eden bu anlayışın seçim kaybetmesi öyle çok kolay bir mevzu değil..

Nitekim de bana göre yine kaybetmedi.

Türkiye’nin nüfusu, bu nüfusun sosyo/kültürel yapısı gibi daha sayabileceğim birçok nedenden ötürü Türkiye halkları siyasi temsiliyet tercihlerini şekillendirdi. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman çok açık ki son 20 yılın iktidarından yana böyle bir takdir yapmış yine Türkiye halkları.. Nitekim parlamento çoğunluğu yine AKP ve müttefiklerin çoğunluğunda olurken, Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu da net olarak  4 puan önde bitirmişler. Şimdi 28 Mayıs’ta ikinci tur için Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Sayın Kılıçdaroğlu bir kez daha yarışacaklar.. Elbette buradan da nihai bir sonuç çıkacak ve Türkiye’nin yeni. Cumhurbaşkanı belli olacak. Televizyon ve internet mecrasından izleyebildiğim kadarıyla ufak tefek olaylar dışında ciddi bir hadise yaşanmadı, hatta büyük bir olgunluk içinde geçirilen bir seçim oldu Türkiye için.

Elbette bu olması gerekendi.

Umarım aynı olgunluk 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimlerinde de gösterilir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu