KıbrısManşet

Soutzi ‘Askeri yasak bölgeyi fotoğraf çekme ‘ suçunu kabul etti

Gazimağusa'da 5 farklı binanın fotoğrafını çektiği gerekçesi ile tutuklanarak aleyhine 'Askeri yasak bölgeyi fotoğraf çekme' suçlaması getirilen Rum sanık Andreas Soutzi bugün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Devrim DEMIR

Gazimağusa’da 5 farklı binanın fotoğrafını çektiği gerekçesi ile tutuklanarak aleyhine ‘Askeri yasak bölgeyi fotoğraf çekme’ suçlaması getirilen Rum sanık Andreas Soutzi bugün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Askeri mahkemede görüşülen davada, sanık Soutzi aleyhine getirilen ‘Askeri yasak bölgeyi fotoğraf çekme ‘ suçunu kabul etti.

Savcı Doğa Zeki , olayın bulgularını anımsatarak sanığın 30 Ağustos tarihinden bu yana tutuklu olduğunu belirtti. Savcı Zeki sanığın ülkeye 92 kez geçiş yaptığını, mobese kayıtlarında aracı ile sanığın Askeri yasak bölgeye yakın bir noktada tespiti yapılmadığını kaydetti.

Avukat Öncel Polili, müvekkilinin 30 Ağustos tarihinden bu yana tutuklu olduğunu Güneyde iş yeri kapalı olduğu gerekçesi ile ciddi bir gelir kaybı yaşadığını ifade etti.

Sanığın 10 yaşında köyü olan Akdoğan (Lysi) terketmek zorunda kaldığını alacağı muhtemel ceza ile bir daha ülkeye girişinin olamayabileceğini de kaydeden Polili, mahkemenin uygun bir ceza takdir etmesini talep etti.
Yargıç Murat Soytaç ceza kararını 27 Eylül saat 14.00’e erteleyerek oturumu kapattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu