GenelKıbrısManşet

Soyalan’ın yerine Kasım Kuni geliyor

Polis Genel Müdürü 1’inci Yardımcısı olarak atanan İskele Polis Müdürü Kasım Kuni, Polis Genel Müdürlüğü makamının halefi olarak, PGM’ne vekalet edecek

TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR

Polis Genel Müdürlüğü’nde taşlar yerinden oynuyor. Görev süresi, 30 Kasım itibariyle sona erecek olan Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’ın halefi belli oldu. İskele Polis Müdürü olarak görev yapan Kasım Kuni’nin bugün itibariyle Polis Genel Müdürü 1’inci Yardımcısı olarak atanmasına ilişkin karar, dün akşam Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 29 Haziran 2022 tarihinde hayatını kaybeden Eybil Efendi’den boşalan ve o tarihten beridir boş olan Polis Genel Müdürlüğü 1. Yardımcılığı makamı yapılan atamayla dolduruldu.

YASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

PGM Ahmet Soyalan’ın yerine atanabilecek kriterlere sahip bir adayın olmaması nedeniyle, Soyalan’ın görev süresinin uzatılabileceği gündeme gelmişti fakat 16 Kasım itibariyle seçim yasaklarının yürürlüğe girecek olmasından dolayı, bu ihtimal ortadan kalktı. Öte yandan, dün Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlanan Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Polis Genel Müdürlüğü’ndeki polis müdürlerinin önleri de açılmış oldu.

HÜSEYİN SAĞIROĞLU “VETO EDİLDİ”

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre; Kasım Kuni’nin 1 Aralık 2022 itibariyle, Polis Genel Müdürlüğü’ne vekalet edeceği ve 26 Aralık 2022 itibariyle de resmi olarak bu makama atanacağı öğrenildi. Polis Genel Müdürü 2. Yardımcısı olarak görev yapan Hüseyin Sağıroğlu ile PGM Ahmet Soyalan’ın arasının açık olduğu ve hatta Soyalan’ın Hüseyin Sağıroğlu’nun hakkında olumsuz rapor sunduğu da GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bilgiler arasında. Ayrıca, emekliye ayrılabileceği öne sürülen Sağıroğlu’nun PGM olarak atanmasının Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından da veto edildiği iddialar arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu