GenelKıbrısManşetSiyaset

Soyer: İstihdamlar savurganlıktır

Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, katıldığı bir tv programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Soyer, alım gücünün düştüğüne dikkat çekerken bir yandan da hükümet eliyle savurganlığın arttığını savundu.

“Biz gerçekten felakete gitmeyelim, alamete de binmeyelim. Akılı gündeme getirip toplumsal ortak zemin bulma arayışını gündeme getirelim. Bizim en büyük ihtiyacımız budur. Toplumun farklılıklarla demokratik ortak paydada buluşması ve kendi canlılığını devam ettirebilmesidir” ifadelerine yer veren Soyer, Döviz krizi, yüksek faiz siyaseti, yüksek enflasyon bizi köşeye sıkıştırdı.  Gelir pozisyonunun düşmesi, alım gücünün düşmesi ama savurganlığın gökyüzüne çıkması devam ediyor. İstihdamlar savurganlıktır. Kimisi saray yapar, kimisi istihdam yapar.  Tüm bu ateşler yanarken Cumhurbaşkanlığı Sarayı öncelik mi? Bu memleketteki ticaret, sanayi, turizmin temel sorunlarının ellenmediği bir noktada gece gündüz Maraş diye konuşmak, Maraş politikasını güçlendirir, parlatır mı? Hayır,  inandırıcılığı yoktur” şeklinde konuştu.

 

HÜKÜMET BECERİKSİZ DEĞİL İSTEDİĞİNİ YAPMA NOKTASINDA KABİLİYETLİ

İhalesiz akaryakıt alımlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Soyer, hükümetin istediğini yapabilme noktasında kabiliyetli olduğunu söyledi ve şunları kaydetti, “İhalesiz akaryakıt almak için yapılmış ayak oyunları. Bunca zaman bir ihaleyi sonuçlandıramayan yönetim ile karşı karşıyayız. Beceriksiz mi? Bana göre çok kabiliyeti var. Kendi kafalarındaki bir yerden ihalesiz akaryakıt alabilmek için yapılan ayak oyunlarından bir şey değil.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu