ManşetSiyasetTürkiye

Soylu: 240 bin konut yapılacak ve 1 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu bölgeye geçecek

Soylu, 28 Mayıs sonrasında göçmenlerle ilgili nasıl bir strateji izleneceğine ilişkin soruya "Türkiye burada kendi adına bir politika uyguluyor ve bu politikayı devam ettiriyor. Biz Türkiye'yi göçmen deposu yapmayız, yapmadık da bugüne kadar ama Suriyeliler bizim kardeşlerimiz. Biz onları ölüme gönderemeyiz. Göndermedik de...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ana kadar 553 bin 335 Suriyelinin kendi bulundukları güvenli alanlara döndüğünü kaydetti.

“Türkiye’yi göçmen deposu yapmayız ama Suriyeliler bizim kardeşlerimiz”

Soylu, 28 Mayıs sonrasında göçmenlerle ilgili nasıl bir strateji izleneceğine ilişkin soruya “Türkiye burada kendi adına bir politika uyguluyor ve bu politikayı devam ettiriyor. Biz Türkiye’yi göçmen deposu yapmayız, yapmadık da bugüne kadar ama Suriyeliler bizim kardeşlerimiz. Biz onları ölüme gönderemeyiz. Göndermedik de. Tayyip Erdoğan 100 yıl sonra Suriyelileri ölüme gönderen bir lider olarak anılmak istemez.” yanıtını verdi.

Soylu açıklamalarında; “3 ana merkezde yaklaşık 240 bin konut yapılacak ve 1 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşimiz bu bölgeye geçecek. Altyapı oluşturuldu, organize sanayi siteleri kuruldu. AFAD burada bir şehir planı yaptı, defalarca buralarda çalışma yapıldı. Zemin etütleri yapıldı ve Türkiye’nin kasasından bir kuruş çıkmadan bu gerçekleşiyor” dedi.

“Şu anda Karadeniz’de terörist yok”
Karadeniz’de bugün terörist olmadığına dikkati çeken Soylu, “Ama teröristi kendi belediyesine alanlar, Karadeniz’de Karadenizlilik taslamaya çalışıyorlar. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesine terörist alanlar Karadeniz’de Karadenizlilik taslamaya çalışıyorlar. Şu anda burada terörist yok. Eren Bülbül’ü şehit edenleri bugün Büyükşehir Belediyesine almaya çalışanlara söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

“486 bin 131 kaçak göçmeni yakalamış ve sınır dışı ettik”
Herkes Avrupa’ya geçmek istiyor ve biz de geçiş güzergahıyız. Türkiye, dünyada 2016’dan bugüne kadar 486 bin 131 kaçak göçmeni yakalamış ve sınır dışı etmiş. Dünyada hiçbir ülke 6 yıl içerisinde yapamadı bunu. Avrupa’da da bu kadar var, hadi göndersinler. Dünyada en çok takdir edilen politikalarımızdan bir tanesidir bu.

Engelleme faaliyetleri 2 milyon 834 bin 687 kişinin Türkiye’ye girmesini engelledik. Bu yıl sonunda Doğu sınırımızı da Güney sınırımızı da tamamen kapatmış olacağız. 1315 kilometre duvar ve yol planladık, bunu 1100 kilometresi bitti. Yaklaşık 325’in üzerinde optik kuleler var. Bunlar kilometrelerce öteyi görüyor. Bunlar 3 yıl önce Türkiye’de yoktu. Türkiye bütün bunları yapabilme kabiliyeti olan bir ülke oldu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu