DünyaGenelManşetTürkiye

Soylu’dan ABD Büyükelçisi’ne ‘konsolosluk krizi’ için sert tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de olası bir terör saldırısı endişesini gerekçe göstererek bazı ülkelerin konsolosluklarını kapatması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Krizin arkasında ABD Büyükelçisi'nin olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Hangi gazetecilere yazı yazdırdığını, Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğini net bir şekilde biliyorum. O pis ellerini, o maskeli, sırıtan yüzlerini Türkiye'nin üzerinden çek" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya’nın Lara Turizm Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen İl Göç İdaresi Genel Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Göçün hiç değişmediğini aktaran Bakan Soylu, Batı’nın bunu yeni normal gibi tarif etmesi ve şaşırması, paniklemesi olarak nitelendirdi.

Dünyada kaçak göçmenleri en çok geri gönderen ülkenin Türkiye olduğunu ve son bir yılda 130 kişinin ülkesine döndüğünü söyleyen Bakan Soylu, 111 bin kişinin de ülkeye girişinin yasaklandığını kaydetti. Türkiye’de şu anda yaklaşık 4 milyon mülteci bulunduğunu belirten Soylu, İstanbul’a 2 tane daha geri gönderme merkezi yapıldığını açıkladı.

Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

‘AVRUPA’DAN ÇÖZÜM ÇIKMAZ’

Çok uzun yıllardan beri Avrupa’da yükselen İslam düşmanlığı aynı zamanda Türkiye üzerinden şekillenen İslam düşmanlığı, maalasef gerçekleri bilenlerin de doğru sözleri söyleyebilme kabiliyetini engellemektedir. Sizle masanın etrafında kısık sesle konuşmaktadırlar. Ama toplumun önüne çıktıkları zaman o toplumu Türk ve İslam düşmanlığına yönlendirdikleri için gerçekleri konuşamamaktadırlar. Eylemleri kendi milletlerini oluşturdukları bu sonuçla örtüşmeye devam etmektedir. Oradan bir ümit söz konusu değildir. İnsanlığa ait bir iyi bir şey yapabilme çıkarımının Avrupa’dan çıkması mümkün değildir. Vizyonunu kaybetmişlerdir.

‘BATI’NIN İSTİHBARAT OYUNLARIYLA DA UĞRAŞIYORUZ’

Sadece saf bir göç meselesiyle uğraşmıyorsunuz, Batı’nın istihbarat oyunlarıyla da uğraşıyorsunuz. Para yolladıkları STÖ’lerin Türkiye ve tarafındaki coğrafyanın hangi kaynakları ayırdıklarını biliyoruz. STÖ’lerin bir bölümümü yasakladık. Burada ajanlık faaliyeti gerçekleştiriyorsunuz. Sadece Afganistan’dan Pakistan’dan, Bangladeş’ten,Yemen’den yola çıkan kendine ait bir gelecek oluşturabilir miyim diye birçok tehlikeden geçen insanlarla yüzleşmiyoruz. Tam tersi canavar bir Batı ile yüzleşiyoruz. Onların bu insanlık meselesi gerçeği ile yüzleşiyoruz.

TÜRKİYE’DEKİ MÜLTECİ SAYISI

3 milyon 800 binin üzerinde, yaklaşık 4 milyona yakın yabacıya Türkiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de 1 milyon 350 binin üzerinde ikametli yabancısı var. Bu kadar yabancıyı Türkiye’de toplumsal olayla tahrik etmek isteyenler olmasına rağmen bir düzen içinde karmaşıklıklar olmadan bir anlayış içinde yönetebilmek Türkiye’nin maharetidir. Ellerine her yakaladıkları olayın videosunu çekip Türkiye’deki Suriyeli kardeşlerimizin sabahtan akşama kadar suç işlediği anlayışını ülkeye nakşetmeye çalışan kötücü ruhlar elbette olacaktır çünkü Batı onlara para veriyor. Biz Türkiye’yi aile üzerinden yıkmak için gayret ediyoruz ama yapamıyoruz, bari hiç olmazsa yabancı düşmanlığı gibi bir fitneyi bu milletin içine koymaya çalışalım diye kötücül ruhlarla bu milletin üzerine oyun oynuyorlar.

SON 1 YILDA 130 BİN KİŞİ ÜLKESİNE DÖNDÜ

Kaçak göçe müsaade edilmedi, kim suç işlemişse gereği yerine getirildi. İngiltere bir kişiyi bile ülkesine gönderemedi. Son 12 ayda 130 bin kişiyi kendi ülkelerine geri gönderdik. Uluslararası kurallar çerçevesinde bunu yaptık, kimseye eziyet yapmadık. Bunların hepsi büyük operasyonlardır. Kendi siyasi partisinin kongresini yapamayan, belediye otobüslerini çalıştıramayanlar, cenaze arabasını millete ittirtmek zorunda kalanlar dünyanın en kompleks ve karmaşık meselelerinde iflas etmeleri kaçınılmazdır. Türkiye’nin dünyada en becerikli şekilde göç meselesini yönetmektedir.

‘EN ÇOK KAÇAK GÖÇMEN GÖNDEREN ÜLKE TÜRKİYE’

12 ayda 130 bin kişiyi kafamıza göre gönderdik. Dünyanın en çok kaçak göçmeni geri gönderen ülkesi Türkiye’dir. Yanımızın yanımızın yanımızın yanı başına yaklaşan bir ülke yoktur. Kaçak göç mücadelesini dünyada en güçlü şekilde yapan Türkiye’dir. Hem de bunu insani koşullarda yapabilen tek ülkedir. Göçü sınır meselesi olarak görüyorlar. Bizim kitapçıklardan almışlar elektro optik kulelerin ne olduğunu biliyorlarsa adımı değiştiririm, neye faydası olduğunu biliyorlarsa adımı değiştiririm. Sığınmacıların biyometrik kayıtları parmak izleri hepsi alınarak gelmiştir ve defalarca güncellenmiştir. Sıkı bir takip vardır. Türkiye’de yılda 8 bin insan kaçakçısı yakalanıyor bilmiyorlar. Türkiye’deki sayı Avrupa’nın tamamının sayısı kadardır. İstanbul’da iki tane daha geri gönderme merkezi yaptırıyoruz.

ABD BÜYÜKELÇİSİNE SERT TEPKİ

Türkiye’nin bir de şöyle bir talihsizliği var, Türkiye’ye gelen her Amerikan Büyükelçisi, ‘ben Türkiye’de nasıl darbe yaparım, yaptırırım’ telaşı içerisindedir. Bu Türkiye’nin temel bir talihsizliğidir. Her Amerikan Büyükelçisinin ‘Türkiye’de acaba ben ne yaparım, ne yaptırırım ve Türkiye’ye nasıl zarar veririm, babalarıma nasıl yaranırım’ dertleri budur. Türkiye’nin yıllardan beri en önemli talihsizliklerinden bir tanesi budur, hep de bu olmuştur. Diğer büyükelçileri toplar, fıs fıs fıs, onlara akıl vermeye çalışır. Avrupa’da da aynısını da yapıyorlar. Avrupalılar üzülmez bu söze merak etmeyin. Onlar gerçeklerin ne olduğunu biliyorlar. Hakikaten biliyorlar, otururlar dizayn ederler.

Türkiye’yi de dizayn edebileceklerini zannediyorlardı ama bir adam oyunlarını bozdu, Recep Tayyip Erdoğan. Onlar Türkiye’yi de böyle zannediyorlardı, oturacaklardı, fıs fıs fıs oyun, tezgah kuracaklar. Amerikan Büyükelçisine buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye’nin üzerinden çekiniz. Bu kadar açık.

‘TERÖRİSTLERİ KENDİ ÜLKESİNE ALMAMAK İÇİN HER NUMARAYI YAPIYORLAR’

Adamı yakalıyoruz, bu senin adamın diyoruz, utanmazlığın bir boyutu da şu, bunu bütün Türkiye bilsin. Adamı kendi ülkesine almamak için vatandaşlıktan çıkartıyorlar. ‘Bu benim vatandaşım değil’ diyorlar. Bir yüzlü değil, iki yüzlü değil, her türlü numarayı ortaya koyuyorlar. Çıplak gerçekleri ortaya koyunca onların Türkiye’deki mümessilleri çok üzülüveriyorlar.

111 BİN KİŞİNİN ÜLKEYE GİRİŞİ YASAKLANDI

2011’den bu yana 150 ülkeden 111 bin kişiye ülkeye giriş yasağı koyduk. Çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu tespit edilen 102 uyruktan 9 bin 319 yabancı terörist savaşçıyı sınır dışı ettik. Biz bu gayreti gösterirken onların tavrı bu kişileri vatandaşlıktan alelacele çıkarıp, meseleyi baştan savmak şeklinde hallederiz anlayışıyla olmuştur. Bugün bize konsolosluk kapatarak akıl vermeye çalışan ülkelerin aslında bu meseledeki yönetim becerisizliklerine bir örnek olması için paylaşmak istedim. Avrupa Birliği ülkelerine bin 126 yabancı terörist gönderdik. Türkiye olarak onlara soruyoruz, ‘Ne yaptınız? Tekrar bunlar yarın Türkiye’ye gelmeye çalışırlar mı veya çatışma bölgelerine giderler mi veya Avrupa’da bir şey yaparlar mı? diye. Ödleri patlıyor, kamuoylarına böyle bir şey söyleyecekler diye.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu