KıbrısManşet

Sözer Özel’in saltanatı sona erdi

Toplumun vicdanını derinden yaralayan ve büyük bir sömürü örneği olan “Palm Beach Hotel İhalesi” nihayet feshedildi.

Toplumun vicdanını derinden yaralayan ve büyük bir sömürü örneği olan “Palm Beach Hotel İhalesi” nihayet feshedildi.

KTHY’yi batıranlardan biri olan ve Savaş ganimeti gibi Palm Beach’in üzerine çöken Sözer Özel, yıllarca hem devletin hem de Arkın Group’un kanını emdi.

Birileri haksız kazançla zenginliğine zenginlik katarken, hem devlet yıllarca enayi yerine konuldu, hem Palm Beach’i baştan yaratan yatırımcı şirket zarara uğratıldı.

DEVLETE 1 ÖDEDİ, ARKIN’DAN 10 ALDI… 1996 yılında Bilfer Limited tarafından devletten yıllık 40 bin dolar karşılığında kiralanan ve imtiyaz sahibi tarafından Arkın Group’a yıllık 750 bin Euro’ya kiralanan Palm Beach Hotel’in sözleşmesi, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi tarafından iptal edildi. UBP-DP-YDP Hükümeti’nin Palm Beach Hotel’i yeniden kiralamak için ihaleye çıkması bekleniyor. Palm Beach Hotel’le ilgili durum uzun bir süre kamuoyu gündemini meşgul etti. Devlet tarafından kiralanan bir otelin, kiralayan kişi tarafından çok fahiş bir fiyata başka firmaya kiralanması çeşitli tartışmalara neden oldu. Bu tartışmalar uzun yıllar devam ederken, imtiyaz sahibi Bilfer Limited ile Arkın Group arasında bazı sorunlar yaşandı, konu mahkemeye de taşındı. Yargı süreci devam ederken, ihale sözleşmesini feshetme kararı aldı.

YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR… Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nin fesih bildirisinde yer alan bilgiye göre 1996, 1997 ve 2019 tarihli sözleşmelerde ciddi “hukuki sakatlıklar” tespit edildi. Bildiride, 26 Haziran 1996 tarihinde Bilfer Limited’e 267 bin ABD Doları olarak belirlenen kira bedelinin 40 bin dolara geriletildiğine dikkat çekildi. Otelin daha sonra Bilfer Limited tarafından Arkın Group’a 400 bin Euro’ya kiralandığı bildirildi. Daha sonraki dönemde Bilfer Limited’in devlete ödediği miktarın yıllık 60 bin dolara yükseldiği ancak bu süreçte Arkın Group’un kiracıya ödediği kiranın da 750 bin Euro’ya yükseldiği belirtildi. Her iki işletme arasındaki sorunların mahkemeye taşınmasıyla başlayan yargı süreci devam ederken, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi, vicdanları sızlatan sözleşmeyi feshetme kararı aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu