KıbrısManşet

Sözümüz bitmedi, hesap soracağız!

Acısı halen çok taze olan Kuzey Kıbrıs halkı, Adıyaman'da depremde adeta kumdan kale gibi yıkılan ve hem 35 vatandaşımıza hem de 28 turist rehberine mezar olan İsias Hotel’in sahiplerinin yargılanması için harekete geçilmesini bekliyor

Ziya Öztürkler: Yargılanması gereken isimlerin KKTC’de barınmasına asla izin vermeyeceğiz

Adıyaman’da evlatlarımıza mezar olan İsias Otel’in sahibinin Elexus Hotel’in sahibi Mahmut Bozkurt’un kardeşi Ahmet Bozkurt olduğu ortaya çıktı

EVLATLARIMIZA MEZAR OLAN OTELİN SAHİBİ TANIDIK ÇIKTI…

Adıyaman’da yıkılan ve evlatlarımıza mezar olan İsias Otel’in sahibi Ahmet Bozkurt, Kıbrıs halkına fazla uzak olmayan bir isim. Ülkemizdeki Elexus Hotel’in sahibi olan ve 2021 yılında hayatını kaybeden Mahmut Bozkurt’un kardeşi olduğu ortaya çıkan Ahmet Bozkurt. Mahmut Bozkurt, Elexus Hoteli uzun süre, damadı Murat Ersoy ile birlikte işletmiş, sonrasında ikili arasında anlaşmazlık çıkmıştı. İsias Hotel hakkında korkunç iddialar var. Otelin iki eski binaya dış cephe giydirilerek yapıldığı, lobi bölümü için kolon ve kirişlerin kesildiği, defalarca mühürlenmesine rağmen otele onay verildiği belirtiliyor.

TATAR: ADALET YERİNİ BULACAK…

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman İsias Otel’e yönelik soruşturma açılması talebini işleme koyduğunu açıkladı. Tatar, “Bizler de Adıyaman’daki İsias Otel’de yaşamlarını yitiren vatandaşlarımız için her türlü hukuki mücadeleyi vermekte kararlıyız. Ben de hükümetimiz de konunun takipçisi olacağız” dedi. “Adıyaman’daki İsias Otel’in ciddi ihmal, istismar ve hatalar sonucu yıkıldığı ileri sürülüyor. Bu Otel’de 35 vatandaşımız yaşamlarını yitirdi. Türkiye’de savcılar resen soruşturmalara başladılar” diyen Tatar, İnşallah adalet yerini bulacak, hatalı bulunanlar cezasını çekecektir” ifadelerini kullandı.

KATİL MÜTAAHİT ÜLKEMİZDE YAKALANDI, İADE EDİLDİ…

Öte yandan Adana’da yıkılan ve 90’a yakın kişiye mezar olan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı’nı inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün, ülkemizde yakalandı. Edinilen bilgiye göre, hakkında “taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak” suçlarından aranması olan Alpargün’ün, depremin ardından ülkemize kaçtığı ve Özel Soruşturma Şube Amirliği ekipleri tarafından tutuklandığı ortaya çıktı. Yürütülen soruşturma kapsamında, Alpargün’ün 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL meblağlarında parayı Türkiye’den transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Demirhan bölgesinden daire satın almaya çalıştığı da tespit edildi. Onlarca kişinin katili olan Alpargün, dün akşam saatlerinde TC yetkili makamlarına teslim edilmek üzere KKTC’den ihraç edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu