GenelKıbrısManşet

“Sözünün Kadınıyız” sloganıyla yola çıktık

İş’te Kadınlar Girişimcilikte Sürdürülebilirlik 2. Zirvesi gerçekleştirildi

İş’te Kadınlar Girişimcilikte Sürdürülebilirlik 2. Zirvesi gerçekleştirildi

ZİRVENİN 2’NCİSİ GERÇEKLEŞTİ

Global Girişimcilik Haftası kapsamında Girne Acapulco Resort Otel ev sahipliğinde Kıbrıs Türk Kadın Girişimciler Derneği (GİKAD), Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), işbirliğinde “İş’te Kadınlar Girişimcilikte Sürdürülebilirlik 2. Zirvesi’” gerçekleştirildi.

KAVUKLU: SÖZÜNÜN KADINIYIZ

İçim Çağıner Kavuklu, girişimciliğin önemine dikkat çekerek, sürdürülebilirlik hakkında bilgiler verdi. İçim Çağıner Kavuklu, ‘Sözünün kadınıyız’ sözüyle yola çıktıklarını belirterek, GİKAD Akademi, Start up projesi, Kız Kardeşler Projesi, GİKAD yanında, Girişimci Çocuklar Projesi, Anı Ormanı Projesi, Nergisler Projesi, Yeşil Okullar Yeşil Kapı Projesi, Geri dönüşüm ve israfı önleme projelerinden bahsetti.

KADINLAR ÜRETİME KAZANDIRILDI

Kavuklu, Girişimci Kadınlar Kooperatifi’ni kurduklarına dikkat çekerek, hijyen, gıda ve markalaşma çalışmalarının tamamlandığını vurguladı. İçim Çağıner Kavuklu, kadınlara verilen dikiş makineleri ile üretime başlandığını, Kıbrıs Türk Otelcileri Birliği ile anlaşma yapıldığını ve kadınların ürettiklerinin satın alındığını vurguladı.

“TARIM OKULU HİZMETE GİRECEK”

Kooperatifte ayrıca tarım konusunda çalışmalar yapıldığını anlatan Kavuklu, yakın zamanda tarım okulunun hizmete gireceğini ve aromatik bitkiler konusunda festival yapılacağını kaydetti. Sürdürülebilirliğin devam etmesi için Genç Gikad’ı kurduklarından da bahseden Kavuklu, katıldıkları “metaverse” hakkındaki videoyu gösterdi. Kavuklu, yakında kadın ve siyaset çalıştayı gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu