DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Spehar: Maraş’ın geri verilmesi amaçlanıyor

BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar, BM'nin Maraş'ın geri verilmesi ve Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunmasına götürecek olan müzakerelerin yeniden başlamasını amaçladığını söyledi.

BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar, Güney Kıbrıs’ın sözde Mağusa Belediye Başkanı Simos İoannou Başkanlığında yaptığı heyet görüşmesinde, BM’nin Mağusa ile ilgili kararlara olan taahhüdünü tekrarladı.

Sözde Mağusa Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre heyet, Spehar ile “Mağusa ile ilgili son gelişmeleri ve Maraş’ın sahil cephesinin açılması ve BM’den beklen rol konularını” tartıştı.

Açıklamaya göre, Spehar, BM’nin Mağusa ile ilgili kararlara olan taahhüdünü tekrarlayarak Belediye heyetini, UNFİCYP’in gelişmeleri yakından izlediğini ve bununla ilgili Güvenlik Konseyini bilgilendirdikleri söyledi.

Spehar, BM’nin amacının Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarında da taahhüt edildiği gibi Mağusa’nın geri verilmesi ve Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunmasına götürecek olan müzakerelerin yeniden başlaması olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu