KıbrısManşet

Sporda bir müthiş haber de tenisten geldi

Başarılı tenisçilerimizden Aren Baybars, Türkiye 14 Yaş Tenis Milli Takımı’na seçilerek bunu ülkemizde başaran ilk sporcu oldu.

Başarılı tenisçilerimizden Aren Baybars, Türkiye 14 Yaş Tenis Milli Takımı’na seçilerek bunu ülkemizde başaran ilk sporcu oldu. Aren bu başarısıyla Avrupa Yaz Kupası’nda mücadele edecek. 

AREN BAYBARS TÜRKİYE 14 YAŞ ALTI MİLLİ TAKIMI’NDA

Tenis hayatını Ankara’da sürdüren Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü sporcusu Aren Baybars, Türkiye 14 Yaş Tenis Milli Takımı’na seçildi. Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından hafta başından bu yana düzenlenen 14 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası’nda yer alan Aren Baybars, turnuvada Consolation Finali’ne yükseldi. Finalde daha önce 2. Tur’da mağlup olduğu Doruk Çalıkoğlu ile karşılaşan Aren, rakibini 6-2 ve 6-0 mağlup ederek Türkiye Milli Takımı’na üçüncü sıradan girmeye hak kazandı.

 

TTF DUYURDU, 2022 AVRUPA YAZ KUPASI’NDA MÜCADELE EDECEKLER

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) turnuva sonunda duyurduğu haberde, 14 Yaş Milli Takımına seçilen sporcuları açıklarken paylaşımda ayrıca;  “30 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Ankara Tenis Kulübü’nde gerçekleşen 14 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası Federasyon Başkanımız Cengiz Durmuş’un katılımıyla tamamlandı. Ülkemizi 2022 Avrupa Yaz Kupası’nda temsil edecek tüm sporcularımıza başarılar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

 

KKTF BAŞKANI HASAN GAZİOĞLU: GURUR DUYDUM

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu (KKTF) Başkanı Hasan Gazioğlu Aren Baybars’ı elde ettiği başarıdan dolayı kutladı ve açıklamasında şu sözleere yer verdi; “Aren bir ilki başardı. Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü oyuncusu Aren Baybars, 2. turda ilk seti 6-2  almasına rağmen, maçı verdiği Doruk Çalıkoğlu’nu, Consolation Finalinde 6-2, 6-0 yenerek, 3. sıradan milli takıma girme başarısı gösterdi. Bu başarıda büyük emeği olan anne babasını, antrenörleri Çaglar İzkan ve Onur Binay hocalarımı yürekten kutlarım. Gurur duydum”

 

GMBTK DA MÜTHİŞ BAŞARIYA İMZA ATAN TENİSÇİSİNİ KUTLADI

Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü de (GMBTK) konu ile ilgili açıklama yaparak Aren’i elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Tenis kariyerini Ankara’da Binay Tenis Akademisinde Onur Binay ve Çağlar İzkan’ın antrenman programlarıyla devam eden kulübümüz lisanslı oyuncusu Aren Baybars bir ilki başararak Türkiye 14 yaş milli takımına girdi, bize de bu gururu yaşatan Aren Baybars’ı tebrik eder emeği geçen herkesi kutluyoruz. Yolun açık olsun RN”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu