ManşetSpor

Sporda Cahitoğlu ve Sütcü dönemine doğru

Erken genel seçimlerin ardından tüm spor camiası “Spor Bakanlığı” beklentisindeydi.

SPOR BAKANLIĞI HAYAL OLDU, DAİREYE DEVAM
Erken genel seçimlerin ardından tüm spor camiası “Spor Bakanlığı” beklentisindeydi. Seçim süreci döneminde neredeyse tüm siyasi partilerin “Spor Bakanlığı kurulacak” yönündeki açıklamaları heyecan yaratsa da yeni kurulan UBP-DP-YDP hükümetinin bakanlıkları arasında “Spor Bakanlığı” yine yer almadı. Bu noktada spor camiası hayal kırıklığı yaşadı ve ülke sporu daire şeklinde yönetilmeye devam edilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlıkların Kuruluş İlkesi Yasası, “2022 Bakanlıklara Bağlı Daireler Tüzüğü” kapsamına göre daha önce Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı olan Spor Dairesi’nin yeniden Başbakanlığa bağlanması bir nebze sevindirici oldu.

ÜLKE SPORU SON İKİ DÖNEMDE ARPA BOYU YOL ALMADI
Hükümetin kurulması, bakanlıkların belli olması ve bakanlıklara bağlı dairelerin de açıklanmasının ardından ise spor camiası büyük bir merakla ülke sporunu kimlerin yöneteciğini bekliyor. Özellikle son iki dönemde Spor Dairesi Müdürlüğü ve Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’ndaki farklı siyasi parti temsilcileri ve farklı görüşlerin olması ülke sporunu oldukça geriye itmiş ve spor yönetilemez bir hale gelmişti. Son iki dönemde ülke sporu yönetiminde Kemal Deniz Dana (UBP) – Mehmet Özbilhegan (HP) ve Mete Topçu (YDP) – Fuat Tek (YDP) süreçleri ülke sporuna bir arpa boyu yol aldırmadı.

SPORDA CAHİTOĞLU VE SÜTCÜ DÖNEMİNE DOĞRU
Yeni dönemde ülke sporunun yönetimi noktasında kulislerde dönen tanıdık isimlerin olması spor camiasında olumlu bir hava yaratmış durumda. Son iki dönem öncesinde 6 yıl boyunca Spor Dairesi Müdürlüğü ve Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış olan Hüseyin Cahitoğlu, yeniden spora dönmeye hazırlanıyor. Görev aldığı süreçte ülke sporuna ivme kazandıran sporun yönetiminde başarılı işlere imza atan Hüseyin Cahitoğlu’nun, Başbakan Faiz Sucuoğlu tarafından spordan sorumlu müsteşar ve Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sucuoğlu önemli kurmayı Cahitoğlu’nu bu göreve getirmeyi planlarken, Cahitoğlu’nun kendi döneminde birlikte uyumu bir şekilde çalıştığı Mustafa Sütcü’yü de Spor Dairesi Müdürlüğü görevine ataması bekleniyor. Bu ikilinin yeni hafta içerisinde resmi olarak atanması kulislerde yüksek sesle konuşuluyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu