ManşetSpor

Sporumuza can suyu!

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel yetkiyi verdi, TC Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu “Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Protokolü”ne imza koydu.

Ülkemiz sporu, gerek pandemi süreci, gerekse de dünyada yaşanan ekonomik krizler nedeniyle oldukça zorlu bir süreçten geçerken yardım elini yine Türkiye uzattı. Özellikle ekonomik yönden eli kolu bağlı durumda kalan ülke sporunun yönetimi pozisyonundaki Spor Dairesi, bu noktada zorlu bir süreçten geçerken Türkiye ile KKTC arasında yapılan “Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Protokolü” ülkemiz sporu adına can suyu oldu.

YETKİ OKTAY VE ÜSTEL’DEN, İMZA KASAPOĞU VE ATAOĞLU’NDAN
TC ile KKTC arasında imzalanan 2022 Yılı İktisadi ve Mali İş birliği Protokolü kapsamında yer alan “Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Protokolü” TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel’in verdiği yetkiyle hayat buldu. Anlaşmaya TC Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile KKTC Başbakanlık (Spor Dairesi) adına da Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu imza koydu.

ÖNEMLİ İŞBİRLİKLERİ VE YATIRIMLAR YAPILACAK
Anlaşmaya göre, Spor Bilgi Sistemi, Genç Bilgi Sistemi ve Sportif Yetenek Tarama Projesi ile birlikte, gençlik alanında, okul sporları ve spor alanında, federasyonlar arasında işbirliği faaliyetleri, öğretmen, hakem, antrenör eğitimleri, karşılıklı kamplar, uluslararası faaliyetler ile gençlik ve spor altyapı tesislerine yatırımlar yapılacak. Başbakanlık Müsteşarı, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahitoğlu da protokolün imzalandığını duyururken protokolün kısa süre içinde hayata geçeceğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu