GenelKıbrısManşetSpor

Sporun vizyonu

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin (KTSYD) geleneksel olarak düzenlediği Sporun Vizyonu Eğitim Semineri 7-9 Ocak 2022 tarihlerinde Bafra bölgesinde bulunan Concorde Luxury Resort’ta gerçekleştirildi.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin (KTSYD) geleneksel olarak düzenlediği Sporun Vizyonu Eğitim Semineri 7-9 Ocak 2022 tarihlerinde Bafra bölgesinde bulunan Concorde Luxury Resort’ta gerçekleştirildi.

BAŞKANLAR VE CUMHURBAŞKANI KONUŞTU

KTSYD Başkanı Burhan Gürkan seminerin açılış konuşmasında, Covid-19’a rağmen 1 yıllık aranın ardından semineri gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirirken Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir de TSYD ile KTSYD’nin hep birlikte hareket ettiğini ve öyle de devam edeceğini söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da seminere katıldı ve yaptığı konuşmada “Hem spordan hem de meslekten gelmiş olmamdan dolayı burada olmayı hak ettiğimi düşünüyorum. KKTC’nin dünyada var olabilmesi için spor en önemli birimdir. Bu noktada spor yazarları da ülkemiz adına olmazsa olmazdır.” İfadelerini kullandı.

ÖNEMLİ İSİMLER DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Seminerin ilk oturumunu KTSYD Mali İşler Sorumlusu Serkan Soyalan yönetti ve “Spor Spikerliği” konulu oturumda Spor Spikeri Alp Özgen, spor yazarlarıyla buluştu. Günün ikinci oturumu, KTSYD Sportif İşler Sorumlusu spor yazarı ve yönetim kurulu üyesi Beyzade Ünalmış’ın sunumuyla gerçekleştirildi. “Canlı yayın ve üslup” adı altında gerçekleşen oturumda TRT Spikeri-Eğitmen Güven Göktaş ve Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan spor yazarlarını bilgilendirdi.

YILMAZ VURAL’DAN KKTC MESAJI

KTSYD Asbaşkanı Şükrü Burağan’ın sunduğu “Futbola adanmış bir hayat” konulu günün son oturumunun konuğu ise Türkiye’nin tanınmış teknik direktörlerinden Yılmaz Vural’dı. Deneyimli teknik adama TSYD Başkanı Oğuz Tongsir de bu oturumda eşlik etti. Davet için çok mutlu olduğunu söyleyen Vural, anılarını spor yazarları ile paylaştı ve bir spor yazarının sorusu üzerine de, “Kuzey Kıbrıs’a imkan olursa gelirim. Burayı çok seviyorum. Burada teknik direktörlük yapmak güzel olurdu” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu