Diğer SporlarGenelKıbrısManşetSpor

Sprintin yeni prensi Taygun

Atletizmde kısa mesafe koşularının tarih yazan isimleri Reşat Oğuz ve Yiğitcan Hekimoğlu’nun başarılarını yakalayıp onların önüne geçmek isteyen yeni bir aday çıktı.

REŞAT VE YİĞİTCAN’DAN SONRA TAYGUN GELİYOR

KKTC atletizminde kısa mesafe koşularında yeni tarihler yazmak için yeni bir prens yolda geliyor. Atletizm tarihimizde 100 ve 200 metre koşuları denince ilk akla gelen isimler eski milli rekortmenimiz Reşat Oğuz ile onun rekorlarını kırarak halen Olimpiyatları kovalayan Yiğitcan Hekimoğlu. Bu iki özel isimden sonra henüz 17 yaşındaki Taygun Artan Özcihan da gözünü yeni rekorlara dikerek sprintte adından uzun yıllar bahsettirecek bir görüntü çiziyor.

100 METREDE 11 SANİYENİN ALTINA İNMEYİ BAŞARDI

Yıldız atlet Taygun, geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da düzenlenen Türkiye U20 Atletizm Şampiyonası’nda 100 ve
200 metrede piste çıkarak harikalar yarattı. İlk olarak 100 metrede sahne alan sporcumuz, eleme serisinde 11.04’lük derecesi ile birinci olurken, U20 B finalinde 10.96 koşarak finalde de ilk sırada finiş gördü ve kişisel en iyi derecesine imza attı. Başarılı sporcu kendi final grubunda 11 saniyenin altında koşan tek atlet olurken ülkemizde de yıldızlar seviyesinde 11 saniyenin altına inebilen ikinci atlet olarak kayıtlara geçti. Genel sıralamada ise henüz 17 yaşında olmasına rağmen Taygun, 20 yaş altı kategorisinde beşincilik elde etti.

200 METREDE RÜZGARA TAKILAN REKOR DERECE

Taygun 100 metrenin ardından 200 metrede de müthiş bir başarıya imza attı. Eleme serisinde 22.13 koşan sporcumuz bu derecesiyle U20 A Finaline kalmayı başardı. Organizasyonun son gününde koşulan 200 metre finalinde yine derecesini geliştiren ve bu branşta da kariyer derecesine imza atan Taygun 21.82 ile kürsüye çıkmayı başararak Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalyayı boynuna taktı. Taygun bu derecesiyle Yiğitcan Hekimoğlu’na ait KKTC Yıldızlar Rekorunu kıracaktı ancak +2.6m/sn ve 2.0m/sn üzeri rüzgar olduğundan bu derece rekor olarak kayıtlara geçmedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu