GenelKıbrısManşet

Şahali: “Tatar’ın bilgisi bize güven vermiş olsaydı; belki ona biraz daha naif davranırdık”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Erkut Şahali, Ada TV'de Gündem Özel programında Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtladı.

CTP Milletvekili Erkut Şahali,katıldığı programda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın iki egemen eşit devlet siyasetini yorumladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bilgi ve becerisine güven duymadıklarını dile getiren Şahali; “Sayın Tatar bize biraz güven hissettirseydi; ona daha naif ve sabırlı davranırdık” dedi.

New York görüşmelerine de değinen CTP’li Vekil; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın turist Ömer edasıyla New York’ta arz-ı endam ettiğini söyledi.

Şahali’nin konu ile ilgili açıklamaları şu şekildeydi:

“Sayın Tatar, elindeki dosyaya hakim olsaydı; bilgisiyle, becerisiyle, görgüsüyle, kültürüyle bize biraz güven hissettirseydi belki de böyle konuşmazdık. Elbette 1983 yılında alınan Güvenlik Konseyi kararı orda durduğu sürece sonucun değişmeyeceğinden eminiz. Ama sayın Tatar’ın bilgisi, becerisi ve kültürü bize güven vermiş olsaydı; belki ona biraz daha naif ve biraz sabırlı davranırdık. Ama Tatar çocuk coşkusu ile Central Partk’ta geziyor, BM binasında poz veriyor ve bir turist Ömer edasıyla New York arz-ı endam ediyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu