KıbrısManşet

Şahiner: Hükümet makam hırsı ile hareket ediyor

Bugün saat 10:00'da açılması beklenen ve hala açılamayan Meclis Genel Kurulu hakkında değerlendirmede bulunan CTP Milletvekili Salahi Şahiner, hükümetin süresinin bittiği vurgulayarak erken seçimin aciliyetli ve elzem olduğunun altını çizdi.

Meclis Genel Kurulu’ndaki atmosferi Gıynık mikrofonlarına aktaran CTP Milletvekili Salahi Şahiner, “Temmuz ayında Meclis’i kapatamayan hükümetin bugün de Meclis’i açacak yeterli sayısı yok. Temmuz ayından itibaren günümüze kadar hükümet onurlu olup istifa etmesi gerekiyordu ancak istifa etmesi bir kenara üç tane Bağımsız Milletvekilinin de destek vermesiyle dahi ayakta duramayan bir hükümet var. CTP, mecliste nisapta 26 sayısına ulaşılamadığı sürece meclise girmeme kararı” ifadelerine yer verdi.

“HÜKÜMET MAKAM HIRSI İLE HAREKET EDİYOR”

Hükümetin makam hırsı ile hareket ettiğinin eleştirisinde bulunan Şahiner, “1 hafta daha, 1 ay daha bu koltukları işgal edebilmek için makam hırsına büründüler. Toplum çıkar ve menfaatini düşünen yoktur. Gerçekten ülke olarak çok kötü bir durumdayız ve bütün sektörlerde çok sıkıntılı bir pozisyon var” sözlerine yer vererek tek çözüm yolunun bir an önce erken seçime gitmek olduğunun vurgusunu yaptı.

Erken seçim olmaması halinde hükümete nisap ya da diğer konularla destek vermeyeceklerinin altını çizen Şahiner, “Kesinlikle hiçbir şekilde destek vermeyeceğiz . Çünkü bu hükümete zaman kazandırdığımızda; elinizi verdiğinizde kolunuzu kaptırabiliyorsunuz. Hükümete bir icraat fırsatı dahi verilmemeli” dedi.

“Niye bu hükümete destek verilir?” sorusuna cevaben Şahiner, “Bu hükümet destek verilir, şaibeli işlerine devam etsin diye, ihaleleri adrese teslim bir şekilde sağ sola peşkeş çeksin diye veya Bakanlar Kurulu’na bakın gerçi biz bile takip etmekte yetersiz kalabiliyoruz ama hukuka uygun neredeyse tek bir Bakanlar Kurulu kararı  yok. Gerçekten bu arkadaşlar kantarın topuzunu kaçırdı” şeklindeki ifadelere yer vererek hükümetin süresini doldurduğunu ve aciliyetli bir şekilde erken seçime gidilmesinin elzem olduğunun altını çizdi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu