GenelKıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu: “Meclis’teki kutuplaşmayı sona erdirdik; nisap sorunu yaşanmadı, yasalar geçti”

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın sorularını yanıtladı.

-MİNE İÇSEL

 

Ekonomideki sorunlara değinen Başbakan Faiz Sucuoğlu, TL’nin öngörülemeyen değer kaybı sonrası ülkedeki her şeyin alt üst olduğunu söyledi. KKTC’nin sıkıntıyı çok fazla yaşadığına değinen Sucuoğlu, dövize karşı alınacak önlemler konusunda elden gelen tüm gayretin de sarf edildiğini belirtti.

“Bütçenin geçmesi çok önemliydi”

İçerisinde bulunulan dönemin seçim yasakları içerisinde olduğundan dolayı yapılacak hamlelerin kısıtla olduğunu vurgulayan Başbakan, seçim yasakları öncesi önemli adımların atıldığını belirtti.

“Yasaklar öncesi bütçeyi geçirdik bu çok önemliydi” diyen Sucuoğlu, eski bütçe ile devam edilmesi durumunda hem TL’nin değer kaybı hem de 1/12’lik bütçenin kullanılacak olmasından dolayı çok derin ve etkin problemler yaşanabileceğinden bahsederken, geçen bütçe ile bu sorunların ortadan kalktığının da altını çizdi.

“Gergin havayı ortadan kaldırdık”

“Göreve geldiğimiz günden beri beri partileri ile istişarelerimiz sonucu gergin havayı ortadan kaldırdık” diyen Başbakan, bu gerginliklerin giderilmesi sonucu da önceleri sürekli nisap engeline takılan ve bir türlü toplanamayan Meclis’in toplantılarını yapmaya başladığını ifade etti.

Gerginliğin ortadan kalktığını ve birçok yasanın da geçirildiğini hatırlatan Sucuoğlu; “Seçim tarihini de oy birliği ile belirledik” dedi.

“Disiplin yerine geldi, nisap sorunu yaşanmadı”

Meclis’teki kutuplaşmanın ortadan kaldırıldığını belirten Sucuoğlu;  “Arkadaşlarımız 26 sayısı ile sürekli Meclis’te idi. O disiplin sağlandı. Nisap sorunu yoktu. Kurultay’dan sonra birliktelik, otorite ve disiplin yerine geldi Zaten bunu partililer de tüm halk da fark ediyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu