Güney KıbrısKıbrısKültür SanatManşetToplum

St. Georgious Kilisesi ve Çan Kulesi tadilatına start verildi

Eşbaşkanlarının Ali Tuncay ile Takis Hadjidemetriou'nun olduğu İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi, güvenlik zaafiyeti yaratan kilise ve çan kulesinin tadilatına bugün başladı.

Gıynık Sosyal Medya

Güzelyurt bölgesinde yer alan ve uzun zamandan beridir yıkılma riskiyle karşı karşıya olan Atatürk Kültür Merkezi arkasındaki Kent Meydanı’nda bulunun St. Georgious Kilisesi ve Çan Kulesi’ne İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi’nden destek geldi.

Cumhurbaşkanlığı altında faaliyet gösteren ve eşbaşkanlarının Ali Tuncay ile Takis Hadjidemetriou‘nun olduğu komite, güvenlik zaafiyeti yaratan kilise ve çanının tadilatına bugün başladı.

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Berk Büyükoğlu, bu güzel haberi sosyal medya hesabından yayınlayarak, kamuoyuna duyurdu.

Büyükoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi arkasındaki Kent Meydanında bulunun St. Georgious Kilisesi ve Kilise’nin Çan Kulesi uzun süredir yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Taşların deformasyonu sonucu bölge sakinleri ve ziyaretçiler için ciddi anlamda güvenlik zaafiyeti vardı.

Cumhurbaşkanlığı altında faaliyet gösteren İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi olarak yaptığımız gerekli çalışmalar sonucunda yapının tadilat uygulamaları başlamıştır.
Eşbaşkanlarımız Ali Tuncay‘a ve Takis Hadjidemetriou‘ya bu projeye göstermiş oldukları hassasiyet için çok teşekkür ederim.
#TCCH#Güzelyurt”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu