DünyaManşet

Starlink, Türkiye’de hizmet vermek için BTK’ya resmi talepte bulundu

Elon Musk'ın sahibi olduğu Starlink, Türkiye'de hizmet vermek için BTK'ya resmi talepte bulundu

Elon Musk’ın sahibi olduğu Starlink, Türkiye’de hizmet vermek için BTK’ya resmi talepte bulundu.

SpaceX’in uydudan internet hizmeti Starlink, Türkiye için resmi olarak erişime açılıyor mu? BTK ve SpaceX yetkilileri toplantıda buluştu. Resmi olarak son açıklama ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fati̇h Sayan’dan geldi.

BTK, STARLİNK AĞININ TÜRKİYE İÇİN HİZMET TALEBİNİ DEĞERLENDİRECEK

Aktarılan bilgilere göre SpaceX, Starlink’i Türkiye’de hizmete açmak için talepte bulundu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise bugün SpaceX yetkilileriyle verimli bir toplantı geçirdiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fati̇h Sayan, toplantıda bu talebin resmen BTK’ya iletildiğini ifade etti.

Toplantı sonucunda BTK, 25 Eylül Pazartesi günü haberleşme sektörünün görüşünü almak için değerlendirme toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

Değerlendirme toplantısında Starlink’in Türkiye’de hizmet vermesi konusundaki fırsatlar ve riskler masaya yatırılması bekleniyor. Ayrıca kamuoyunun endişelerinin dinlenmesi ve sektör paydaşlarının görüşleri alınması muhtemel görünüyor.

Bu toplantılar sonrasında ise BTK’nın Starlink’e Türkiye’de faaliyette bulunup bulunamayacağına dair kararını açıklaması bekleniyor.

STARLİNK FİYATI NE KADAR?

Starlink abonelik ücretleri ülkelere göre değişiklik gösteriyor. Ancak kullanıcıların ilk aboneliklerinde 599 dolarlık bir kit satın alması gerekiyor. Ayrıca internet abonelik fiyatı ise ABD’de 90 dolardan 250 dolara kadar çıkıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu