GenelKıbrısManşetSiyaset

Statica Araştırma Merkezi, yerel seçimlere yönelik araştırmalarını sürdürüyor

Statica Araştırma Merkezi, 25 Aralık’ta yapılacak olan yerel seçimlere yönelik araştırmalarını sürdürüyor.

Statica Araştırma Merkezi, Girne Belediyesi Yerel Seçim anketi, 800 örneklem ile 28-30 Ekim tarihleri arasında yüz yüze yapıldı…

Bölge halkının genel memnuniyet, önceki seçimlerde ve önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde kullanmayı düşündükleri oyları öğrenme amacı taşıyan ankette, Girne bölgesinin genel durumuna olan memnuniyet geçer not alamadı…

Ankette katılan katılımcılardan sadece yüzde 30.75’i belediye hizmetlerinden memnunken katılımcıların yüzde 54.62’si belediye hizmetlerinden memnun değil. Katılımcıların yüzde 14.62’si de kararsız.

GİRNELİ TRAFİK, ULAŞIM VE AYDINLATMA KONUSUNDA SIKINTILI…

Yapılan araştırmada, Girne bölgesinde yaşayanların en büyük sorununun trafik, ulaşım ve aydınlatma olduğu ortaya çıkarken, katılımcıların yüzde 81.25’i belediye sınırları içerisinde trafik, ulaşım ve aydınlatma hizmetlerinden memnuniyetsizliğini ortaya koyuyor.

İKİ ADAY OYLARI BÖLÜŞTÜ, SEÇMEN KARARSIZ…

25 Aralık’ta yapılacak yerel seçimlerde oyunuzu nasıl kullanacaksınız sorusuna verilen cevaplara bakıldığında ise katılımcıların yüzde 27,50’si UBP destekli Bağımsız aday Nidai Güngördü derken, katılımcıların yüzde 24,12’si CTP Girne Belediye Başkan Adayı Murat Şenkul yönünde oyunu kullanacağını belirtti.

Bölgede bağımsız aday olan Zeki Çeler’in ise oy oranı yüzde 14,25’de kalırken, bölgelinin hala kararını vermediği, ankete yansıyan yüzde 33,12’lik bir kararsız kesim ile ortaya çıktı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu