KıbrısManşet

“Şu an ülkeyi değil, krizi yönetiyoruz”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bugün öğleden sonra konuk olduğu programda ülkede Korona virüs salgınıyla ilgili son durumdan söz etti

Dünya’da küresel felaket halini alan yeni tip Korona virüsüyle ilgili bugün akşamüzeri Ali Baturay’ın konuğu olan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ülkemizde gelinen son noktayı anlattı.
İleriki günlerde emekli hekimlere yardım çağrısında bulunmayı planladıklarını ifade eden Özersay, özel sektörde çalışan doktorların da ateş şikayetiyle giden hastalarının bilgilerini almalarını istediklerini ve o şikayetle gindenlerin listesini talep edeceklerini kaydetti.
Özersay, ülkeye girişi kapattıklarını ve KKTC vatandaşları haricinde kimseyi kabul etmediklerini belirterek, tüm faaliyetlerin ciddi anlamda kısıtlanmış durumda olduğunu söyledi.
Yakın zamanda Güney’deki uçuşların tamamen durdurulacağından söz eden Özersay, kendi vatandaşlarını da kabul etmeyeceğinin söylendiğine değindi.
Özersay, alınan önlemlerin bütününe bakıldığında, alınması gereken önemli tedbirlerin alındığını ve sıradaki aşamanın bunun toplum tarafından uygulanması olduğunu vurgulayarak, bireylerin bilinçli olması ve bu özeni göstererek hijyen kurallarına uyması gerektiğinin altını çizdi.
“Toplumsal düşünebilmek için daha ne olması gerekirdi?” diyen Özersay, bir çeşit dünya savaşı gibi bir durumun söz konusu olduğunu, adeta yaşananların “Küresel Felaket” olduğunu kaydetti.
Öte yandan, gerek karantina otellerinde gönüllü çalışacak insan bulmanın, gerekse birbirlerine temas edemeyecekleri bina yapısını sahip karantina otelleri bulma sürecinin çok zor olduğundan söz eden Özersay, Bakanlar Kurulu’nun ciddi bir efor harcadığını ve hatta Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin de stres kaynaklı olarak sağlık sorunu yaşadığına dikkat çekti.

“AMAÇ, ÇOCUKLARIMIZI ÜLKELERİNE GERİ GETİRMEK”

Bakan Özersay, iki charter uçunun yapılacağını ve birinin Londra saati 18.00 civarlarında İngiltere’den öğrencileri alarak, Türkiye’ye döneceğini ve oradan Kıbrıs’a sabahın erken saatlernde gelmesinin planlandığı bilgisini verdi.
Ardından, uçağın yeniden İngiltere’ye bir sefer yapacağını ve kalan öğrenci vatandaşları da alacağını söyleyen Özersay, Avrupa’da olan ve uçuş bulup İngiltere’ye giden öğrencilerin de oradan Kıbrıs’a döneceğini ifade etti.
Özersay, özellikle öğrenciler için çalıştıklarını vurgulayarak, içlerinde bakan, bürokrat, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin yer aldığı 20 kişiden oluşan bir grubun canla başla çalıştığını kaydederek, “Amacımız çocuklarımızı ülkelerine geri getirmek. İlk uçak doldu, ikincisi de dolmak üzere” dedi.
Son olarak, “Ülkeyi değil, krizi yönetiyoruz. Şu an kimse ülke yönetimiyle değil, krizle nasıl başa çıkabileceğiyle ilgileniyor. Bu kriz bitince, onun getirdiği diğer sorunlarla uğraşmak durumunda kalacağız” diyen Özersay, Pazartesi günü ekonomik paketlerin açıklanmasının ve 4 buçuk milyonun ek ödeneklere eklenmesinin planlanlandığını açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu