KıbrısManşet

Su Arıtma Tesisi ödenmeyen borçlar yüzünden mi devre dışı kaldı?

Mağusa İnisiyatifi aktivisti Dr. Okan Dağlı bir süredir ülke genelinde olduğu gibi Mağusa’da da yaşanan su sorunu nedeni ile isyan etti.

Ülke genelinde yaşanan su sorunu halkı isyan noktasına getirdi. Su sorunu nedeni ile birçok vatandaş bir süreden beri tankerlerle su satın alırken, yoğunluğa yetişemeyen tankerle su satışı yapan kişiler yalnızca 1 tonun üzerinde su talebinde bulunanlara su servisi sağlamaya başladı.

Sunun 1 tonunun 60TL’den satılması da vatandaşa zor günler yaşatıyor.

Yaşanan su sorununa sosyal medyadan her kesimden eleştiri yağıyor.

Yapılan yorumların büyük bir çoğunluğunda ise ülkenin su ihtiyacının tek bir kaynağa bağlı olması ve alternatif bir kaynak bulunmayışı eleştiriliyor.

“MAĞUSA’NIN YARISININ SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK TESİS BORCU YÜZÜNDEN DEVRE DIŞI”

Mağusa İnisiyatifi Aktvisti Dr. Okan Dağlı’da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında su sorunun yanında Mağusa’da bulunan ve bölgenin yarısının su ihtiyacını karşılayacak kapasitede olan tesisinin borçlar yüzünden devre dışı bırakılmasına dikkat çekti. Dağlı paylaşımında,  “su yok. Ülkede su bitti! Hayati önemi olan suyu tek bir kaynağa, yani tek bir projeye bağlamanın faturasını hep beraber ödüyoruz” dedi.

Dağlı, “yerel su kaynaklarımız özel kişilere devredilirken, Mağusa özelinde kentin günlük yarı ihtiyacını karşılayacak su arıtma tesisi ödenmeyen borçlar yüzünden devre dışı kaldı. Kentliden toplanan su parası istihdamda tüketildi. Ya da partizanca davranılıp kentin %60 civarından su parası tahsil edilmedi” yorumlarında bulundu.

Güzelyurt bölgesinde AB tarafından projelendirilen ve finansı sağlanacak dev arıtma tesisinin yapılması kabul edilmediğini belirten Dağlı, “ülke ile kentin kötü yönetilmesinin bedelini evet, hep beraber ödüyoruz” dedi

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu