EkonomiGenelKıbrısManşet

‘Su savaşları’ ithalatçı ile üreticiyi gerdi

Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER)’in ülkedek ambalajlanmış su ürünlerine yönelik suçlayıcı iddiaları büyük tepkiye neden olurken, üreticiler TUTDER’İ sert şekilde eleştirdi

Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER)’in ülkedek ambalajlanmış su ürünlerine yönelik suçlayıcı iddiaları büyük tepkiye neden olurken, üreticiler TUTDER’İ sert şekilde eleştirdi

TUTDER’İN “SULAR KANSERE YOL AÇIYOR” İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER)’in “Ülkede üretilen, şişelendirilen kuyu/yeraltı sularının neredeyse tümü “reserve osmosis” metodu ile tüketicinin kullanımına sunulmaktadır. Yani içmek için kullandığımız yerel su işlenmiş sudur. Ozonlanmış sudur. Bu su artık doğal kaynak suyu değildir. Reserve Osmosis işlemi sonrasında şişelendirilen yerel sularda kansere yol açıcı, çocuklarını gelişimini önleyici bromatın ortaya çıkma ihtimalinin şans değil biyolojik/kimyasal bir sonuçtur” şeklindeki açıklaması sonrası, yerli üreticiler ayaklandı.

SANAYİ ODASI ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKTI

Kıbrıs Türk Sanayi Odası, TUTDER’in yaptığı açıklamaların “kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini” ifade ederek, bu açıklamalara tepki gösterdi. KTSO tarafından yapılan açıklamada, TUTDER’in söz konusu açıklamalarının “asılsız ve gayri ciddi” olduğu savunuldu. Kıbrıs Türk ekonomisine önemli bir katma değer yaratan ve sektör olarak bin 550 kişiye istihdam sağlayan ambalajlanmış içme suyu üreticilerini “bilimsel temelden uzak, yalan yanlış” açıklamalarla zan altında bırakmanın “bindiği dalı” kesmekle eşdeğer olduğu savunuldu.

ÜRETİCİLER, HUKUK YOLUNA BAŞVURUYOR

Yerli Paketlenmiş Su Üreticileri Birliği de yerli sularla ilgili bilimsel ölçümler ve değerlendirmelerin periyodik olarak Sağlık Bakanlığı web sitesinde şeffaf bir şekilde yayınlandığını belirtti. Birlikten yapılan açıklamada, Avrupa Birliği standartlarındaki sektörü kendi ekonomik çıkarları uğruna “bilinçsiz ve acımasızca kötüleyen her kişinin, grubun, oluşumun ve kuruluşun” karşısında olacakları ve gereken tepkiyi göstereceklerini kaydetti. Açıklamada, söz konusu iddialara hukuk yoluyla cevap verileceği belirtildi.

“GEREKEN TEPKİYİ MİSLİYLE GÖSTERECEĞİZ”

“Büyük fedakarlıklarla ve emeklerle kurup geliştirdiğimiz AB standartlarındaki bu sektörü kendi ekonomik çıkarları uğruna bilinçsiz ve acımasızca kötüleyen her kişinin, grubun, oluşumun ve kuruluşun karşısında olacağız ve gereken tepkiyi misliye göstereceğiz” denilen açıklamada, TUTDER üyelerine eleştirilerde bulunulan açıklamada, derneğin son dönemde yerli su üretim sektörünü, sanayi kuruluşlarını ve emektar üreticileri “hedef tahtasına koyduğu” savunuldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu