KıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetToplum

Suç işleyen yandı!

Polis ve yargı, ülkenin üzerindeki kara bulutları dağıtmayı başardı.

Toplum, siyasete ve siyasilere olan güvenini uzun zaman önce yitirirken, son dönemlerde yaşanan bazı gelişmelerle birlikte, Polis Teşkilatı, Başsavcılık ve Bağımsız Yargı, topluma umut ve güven ışığı sağlıyor. Adaletin keskin kılıcı karşısında herkesin eşit olduğu gözler önüne seriliyor.

SUÇUN ÖNLENMESİNE YÖNELİK CİDDİ ADIMLAR… Polis, Başsavcılık ve Yargı üçgeninde, suç ve suçlulara karşı yürütülen mücadele ülkede büyük ses getirmeye başladı. Uyuşturucu, kara para, mafya, suç örgütleri ve kriminal olaylara yönelik polis teşkilatının son dönemlerde yürüttüğü başarılı operasyonlar ve yargı mensupları tarafından verilen caydırıcı cezalandırma kararları ülkede suçun önlenmesinde büyük rol oynuyor.

POLİS TEŞKİLATI GÖZ KAMAŞTIRIYOR… Özellikle son dönemlerde uyuşturucuyla mücadelede narkotik ekiplerinin başarısı ve ele geçirilen yüklü miktarda uyuşturucu maddeler, ülkede ‘dokunulmaz’ olarak addedilen kişilere yönelik suç unsurlarının ortaya çıkarılması, mafya yapılaşmaları ve suç örgütlerine yönelik atılan adımlar, Ahmet Soyalan Genel Müdürlüğü’ndeki polis teşkilatının özgüveninin yerine geldiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

YARGININ KARARLARI TAKDİR GÖRÜYOR… Öte yandan, yıllardır tozlu raflarda bekletilen dosyaların Başsavcılık tarafından yürürlüğe konduğu öğrenilirken, yakın bir gelecekte birçok önemli ceza davasının da mahkemelerin gündeminde olması bekleniyor. Ceza ve ağır ceza davalarında suçların ağırlığıyla orantılı olarak mahkemeler tarafından verilen caydırıcı ceza kararları ülkede yargıya olan güveni daha da artıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu