KıbrısManşetSiyasetToplum

Suç ve suçlular ‘gözden’ kaçmıyor

‘Mobese’ olarak da bilinen KGYS’nin Lefkoşa ve Girne’den sonra diğer ilçelere de kurulması için ön çalışma yapılıyor

‘Mobese’ olarak da bilinen KGYS’nin Lefkoşa ve Girne’den sonra diğer ilçelere de kurulması için ön çalışma yapılıyor

“600’DEN FAZLA KAMERA VAR”
Kamuoyunda “Mobese” olarak da bilinen, özellikle kavşaklarla ana yollara, turistik ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere kurulan ve 6 Eylül 2021’de devreye giren Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) ile ilgili açıklamalarda bulunan Polis Genel Müdürlüğü İletişim ve Bilgi İşlem Müdür Vekili Ahmet Kahvecisoy, Lefkoşa’da 34 bölgeye, Girne’de ise 29 bölgeye KGYS sistemi kurulduğunu aktardı. Kahvecisoy, “600’den fazla kamerayla çalışan sistemde 7/24 görüntüleme ve plaka takip sistemi var. Araçların seyrüsefer, muayene ve sigortası da bu sistem üzerinden kontrol edilebiliyor” dedi.

“GÖRÜNTÜLER, İZLEME MERKEZİ’NDE İNCELENİYOR”
KGYS’nin birçoğunun ana kavşak noktaları üzerinde, yoğun yerlerde kurulu olduğunu dile getiren Kahvecisoy, sistemdeki görüntülerin 7 gün 24 saat esasıyla PGM bünyesindeki İzleme Merkezi’nde incelendiğini belirtti.

“KIRMIZI IŞIK İHLALLERİNDE CİDDİ DÜŞÜŞ OLDU
 Canlı izleme esnasında karşılaşılan durumlarla ilgili gerekli birimlerin olay yerine sevk edildiğini de ifade eden ve KGYS sisteminin kurulduğu andan itibaren birçok adli ve trafik meselesinin aydınlatılmasında önemli rol oynadığını vurgulayan Kahvecisoy, suç sonrası failin takip edilerek yakalanması, trafik kazalarının oluş şekilleri, kırmızı ışık ihlalleri nedeniyle yaşanan ciddi kazalarla ilgili tespitin kolaylaştığını söyledi. Kahvecisoy, kırmızı ışık ihlallerinde ciddi düşüş olduğunu da vurgulayarak, KGYS ile özellikle ana arterler üzerinde günlük rutin trafik kontrolleri yapıldığını da belirtti.

“GAZİMAĞUSA, GÜZELYURT VE İSKELE İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR”
Kahvecisoy, KGYS sisteminin kurulu olduğu ilçelerde bazı noktaları genişletme ihtiyacı doğduğunu söyleyerek, bunların projelerinin hazırlandığını aktardı, Gazimağusa, İskele ve Lefke ilçeleri için de çalışma yapıldığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu