GenelKıbrısManşetSağlık

“Suça ev sahipliği yapıyor”

DEVRİM DEMİR

Altı yıldır atıl durumda olan Güzelyurt Hastanesi inşaatı kaderine terk edildi. Bu duruma isyan eden bölge halkı, ‘GÜZELYURT’ gazetesine konuştu

GÜZELYURT HALKI RAHATSIZ

Güzelyurt-Lefke Anayolu üzerinde inşaatına başlanan Güzelyurt Hastanesi’nin bitirilme hedefi 2 yıldı. Temeli, Özgürgün hükümeti döneminde atılan hastanenin yapımı aşamasında 9 hükümet değişti. Kutlu Adalı Bulvarı Güzelyurt Sivil Savunma Teşkilat Binası yanında inşasına başlanan ve yarım bırakılan hastanenin bu durumu Güzelyurt halkının da tepkisine neden oluyor. Yarım bırakılan inşaat fare ve yılanlara ev sahipliği yapmasının yanı sıra kriminal olayların da merkezi haline gelmiş durumda. Geceleri binanın uygunsuz suçlara ev sahipliği yaptığından şikâyet eden Güzelyurt halkı durumdan oldukça rahatsız.

“GECELERİ BAĞIMLILARA YUVA OLDU”

Sancılı bir ihale sürecinden sonra inşaatına başlanan ancak gelmiş geçmiş tüm hükümetler tarafından göz ardı edilen Güzelyurt Hastanesi inşaatı, bağımlıların da yuvası oldu. Akşam saatlerinde alkol ve uyuşturucu kullananların sığınağı haline gelen inşaatın kapı ve penceresi de yok. Güzelyurtlular sağlığın bölgede tamamen gözden çıkarıldığını belirterek, ‘acil’ sağlık durumlarında Cengiz Topel Hastanesi’nin de oldukça yetersiz kaldığını ifade etti. Güzelyurt Sağlık Ocağı’nda akşamları nöbetçi doktorun olmadığını ifade eden bölge halkı, doktor sıkıntısı da yaşadıklarını belirtti.

GÖZ GÖRE GÖRE

Temeli 2017 yılı şubat ayında atılan Güzelyurt Hastanesi yıllardır atıl durumda. Sağlık konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını, rahatsızlanan onlarca kişinin ambulansla Lefkoşa Devlet Hastanesine sevk edildiği sürede hayatını kaybettiğini ifade eden bölge halkı, halkı sağlık sisteminin Lefkoşa Devlet Hastanesi üzerine kurulduğunu söyleyerek, “Güzelyurt halkına yakışan bu mu?” sözleriyle hastane inşaatının atıl durumda bırakılmasına tepki gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu