GenelKıbrısManşet

“Suçlu damgası yakama yapıştı bir kere”

Annesi tarafından 7 yaşındayken terk edilen ve aile sevgisinden yoksun büyüyen Serhat Yıldırım, suça bulaşmaktan kurtulamadığı için hayatının en güzel yıllarını cezaevinde çürüttü

Devrim DEMİR

Annesi tarafından 7 yaşındayken terk edilen ve aile sevgisinden yoksun büyüyen Serhat Yıldırım, suça bulaşmaktan kurtulamadığı için hayatının en güzel yıllarını cezaevinde çürüttü

EN GÜZEL YILLARI CEZAEVİNDE GEÇTİ

 Küçük yaşlarda annesi tarafından terk edilen 37 yaşındaki Serhat Yıldırım’ın hayat hikayesi yürek burktu. Askerlik görevini yaptıktan sonra, çaresizliğin verdiği öfkeyle kendini suç işleyerek cezalandıran Yıldırım, hayatının en güzel yıllarının cezaevinde geçtiğini ifade etti. ‘Ev açma’ suçlarından farklı yıllar içerisinde toplamda 10 yılını cezaevine geçiren Serhat Yıldırım, toplumdan dışlanmak istemediğini dile getirdi. Alın teriyle çalışıp, toplum içinde bir düzen kurmak istediğini ifade eden Yıldırım, “Suçlu gömleğini bir kere giydikten sonra ne olursa senden bilirler diye dışlandım. Herkes akıl vermeyi biliyor ama elini uzatan kimse yok” dedi.

“SOKAKLARDA TERK EDİLMİŞ ARABALARDA YATIYORUM”

Girne’de güzel bir iş bulduğunu, yatacak yeri de olduğunu ancak bir iftira sonucu polis tarafından yaka paça tutukladığını kaydeden Yıldırım, “Polis beni aldı, mahkemeye çıkardı derdimi orda anlattım. Üç gün sonra suçsuz olduğum ortaya çıktı ama iş işten geçti. İşimi de kaldığım yeri de kaybettim” dedi. Sabıkalı oluşunun her seferinde yüzüne vurulduğunu söyleyen Yıldırım, terk edilmiş arabalarda, damlarda uyuduğunu anlattı. KKTC vatandaşı olduğunu ve devletin kendisine sahip çıkmadığını kaydeden Yıldırım, “Anne-baba sevgisi görmedim. Annem canına kıydı, babam da öldü. İşlediğim, tekrarladığım suçlarım için pişmanım, devletin bana sahip çıkmasını istiyorum. Devlet, uyuşturucu suçu işleyenlere zehir alsın diye maaş bağlıyor. Ben maaş değil iş istiyorum düzen istiyorum” şeklinde konuştu.

“BANA BİR ŞANS VERİLSİN”

Merkezi Cezaevi’nde çok şeyler gördüğünü anlatan Yıldırım, “Çocukları uyuşturucu suçundan içerde olan aileler vardı, evlatlarına yine sahip çıktılar. Ben cezaevi kapısından çıktığım zaman hiç kimseyi bulamadım, kimse güvenip iş vermedi. Ben de mecburen yine suç işleyip, yatacak, karnımı doyuracak bir yer bulmak için tekrardan cezaevine dönüyorum. Devlet yetkilileri bana sahip çıksın, bir şans verilsin” sözleriyle sesini duyurmak istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu